Project

Vrijwilligerswerk in Ierland

Je beschermt een moerasgebied en voert er technische klussen uit

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Via het Abbeyleix Bog Project beschermt de lokale gemeenschap het moerasgebied van zo’n 500 hectare groot. Jij kan hier een handje bij helpen.

Enerzijds doe je aan natuurbescherming. Je verwijdert o.a. het alles overwoekerende veenmos. Daarnaast is je hulp erg welkom bij de bouw van een platform en een buitenlokaal en word je ingezet tijdens evenementen.

Intussen verken je het natuurgebied en leer je haar fauna en flora kennen. Ook een citytrip naar Dublin mag tijdens deze reis niet ontbreken.

Praktisch

Verblijf

Jullie verblijven in gastgezinnen, waar je ook de maaltijden zal krijgen.

Reisgegevens

Met het vliegtuig naar Dublin vandaar met het openbaar vervoer naar het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.