Project

Vrijwilligerswerk in Griekenland

Ga aan de slag op een bioboerderij en doe aan natuurbehoud op een klein eiland

De Griekse vzw Terra Sylvestris zet zich sinds 2014 in voor natuurbehoud en duurzame ontwikkeling op de prachtige eilanden Kalamos en Kastos. Met behulp van vrijwilligers doen ze onderzoek naar de ongerepte natuur van de eilanden ten westen van het Griekse vasteland en bouwen ze aan een eco-community op Kalamos.

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Taakomschrijving

Jullie helpen mee om de biologische groenten- en fruitboerderij verder uit te bouwen. Denk hierbij aan taken als planten, snoeien, wieden enzovoort, maar ook ander technisch werk als schilderen of helpen bouwen. Daarnaast helpen jullie mee de lokale natuur in kaart te brengen d.m.v. observatie met verrekijkers, snorkelen, fotograferen, geluidsopnamen,... Een aanrader voor wie de unieke fauna en flora van deze Griekse eilanden wil ontdekken!

Vrije tijd

Op wandelafstand van de verblijfplaats vinden jullie prachtige stranden, typische Griekse dorpjes, mooie wandelroutes,... Een unieke inkijk in de Griekse cultuur!

Praktisch

Accommodatie

Jullie slapen samen in een kamer met stapelbedden; douches en toiletten zijn aanwezig. Het project zorgt voor 3 maaltijden per dag.

Reisgegevens

Jullie vliegen naar Athene, verblijven daar 1 nacht en de volgende dag vertrek je met het openbaar vervoer naar het project (bus en ferryboot). Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

 • Inbegrepen
  Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, accommodatie eerste nacht in Athene, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen (ook eerste dag in Athene), plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
 • In schijven betalen
  Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

 • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
 • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken. Maar ook om materialen aan te kopen voor het schooltje en activiteiten te kunnen doen met de kinderen. 

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

 • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 800€ voor ogen. Als we de inkomsten van de gadgets daar van aftrekken, komen we op 275€ uit dat jullie als groep nog zouden moeten proberen in te zamelen. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.