Project

Vrijwilligerswerk in Griekenland

Ga aan de slag op een bioboerderij en doe aan natuurbehoud op een klein eiland

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

De Griekse vzw Terra Sylvestris zet zich sinds 2014 in voor natuurbehoud en duurzame ontwikkeling op de prachtige eilanden Kalamos en Kastos. Met behulp van vrijwilligers doen ze onderzoek naar de ongerepte natuur van de eilanden ten westen van het Griekse vasteland en bouwen ze aan een eco-community op Kalamos.

Taakomschrijving
Jullie helpen mee om de biologische groenten- en fruitboerderij verder uit te bouwen. Denk hierbij aan taken als planten, snoeien, wieden enzovoort, maar ook ander technisch werk als schilderen of helpen bouwen. Daarnaast helpen jullie mee de lokale natuur in kaart te brengen d.m.v. observatie met verrekijkers, snorkelen, fotograferen, geluidsopnamen,... Een aanrader voor wie de unieke fauna en flora van deze Griekse eilanden wil ontdekken!

Vrije tijd
Op wandelafstand van de verblijfplaats vinden jullie prachtige stranden, typische Griekse dorpjes, mooie wandelroutes,... Een unieke inkijk in de Griekse cultuur!

 

Praktisch

Programma: Jullie werken zo'n 5u per dag (met een siësta in de namiddag), 5 dagen per week. De rest van de tijd zijn jullie vrij.

Verblijf: Jullie slapen samen in een kamer met stapelbedden; douches en toiletten zijn aanwezig.

Maaltijden: Het project zorgt voor 3 maaltijden per dag.

Reisgegevens: Jullie vliegen op Athene, waarna je met de bus tot de ferryboot rijdt.

Reisdocumenten: Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Griekenland te reizen.

Reisgeneeskunde: Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, hepatitis B, tekenencefalitis, buiktyfus, hondsdolheid,...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO, eventuele medicatie breng je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs: Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd,...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs, extra drankjes, … . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Fundraising?
Voor dit project is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan deze vrijwilligersreis dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?
In de eerste plaats betaal je als deelnemer 50 euro extra. Dit geld gaat integraal naar het project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen en de nodige machines te huren.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht...) samen met je kampgenoten en kampbegeleiders. Hoe meer middelen je namelijk hebt, hoe meer je ter plaatse kan doen. Op de Preparee (kennismakingsdag) plan je samen jullie actie. Uiteraard kan je zelf vooraf al acties opzetten.

Ter info
Voor alle ingezamelde extra fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers...) en dekt waar mogelijk bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.