Project

Vrijwilligerswerk in Griekenland

Je helpt bij de maaltijdbedeling voor vluchtelingen

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Caritas Athene zorgt dagelijks voor een gratis warme maaltijd voor zo’n 350 mensen, onder wie heel wat vluchtelingen. Jij kan hen daarbij helpen. Je zet alles klaar, dient op, wast af en ruimt op.

Daarnaast help je ook bij de bedeling van kledij en kan je sporadisch activiteiten organiseren voor de kinderen van de vluchtelingen.

Opgelet! Je werkt hier slechts halve dagen.

Je verblijft op wandelafstand van de Acropolis en krijgt de mogelijkheid om historisch Athene en omgeving te ontdekken.

Taakomschrijving

Opgelet, jullie werken slechts halve dagen! 
In de voormiddag helpen jullie bij de maaltijden. Alles klaarzetten, helpen opdienen, de afwas. Daarnaast worden jullie ook gevraagd om te helpen bij het verdelen van de kledij. 
Enkele dagen zullen jullie ook kinderanimatie kunnen organiseren voor de kinderen van de vluchtelingen, opgelet, dit zal slechts enkele keren doorgaan (duur +- 2 uur)!

Praktisch

Verblijf 

Jullie verblijven in een appartement in het centrum van de stad. Voor het middagmaal mag je mee-eten met de vluchtelingen. Voor het ontbijt en avondmaaltijd zorg je zelf (je krijgt een basisbedrag mee hiervoor).

Reisgegevens

Een vlucht naar Griekenland, daarna met het openbaar vervoer richting project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Een vlucht heen en terug naar Griekenland, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), vrije tijd, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.