Project

Vrijwilligerswerk in Griekenland

In de Griekse hoofdstad verzorgt Caritas Athene dagelijks een gratis warme maaltijd voor zo’n 350 mensen, onder wie heel wat vluchtelingen. Daarnaast bedelen ze kledij, voedsel en worden er Griekse en Engelse taallessen georganiseerd.

Als vrijwilliger bereid je de bedeling van de maaltijden mee voor; alles klaarzetten, helpen opdienen, afwassen en opruimen. Daarnaast help je ook bij de bedeling van kledij en kan je sporadisch activiteiten organiseren voor de kinderen van de vluchtelingen.

Opgelet! Je werkt slechts halve dagen. Je verblijft op wandelafstand van de Acropolis en krijgt zeker en vast de mogelijkheid om historisch Athene en omgeving te ontdekken.

Taakomschrijving

Opgelet, jullie werken slechts halve dagen!
In de voormiddag helpen jullie bij de maaltijden. Alles klaarzetten, helpen opdienen, de afwas. Daarnaast worden jullie ook gevraagd om te helpen bij het verdelen van de kledij.
Enkele dagen zullen jullie ook kinderanimatie kunnen organiseren voor de kinderen van de vluchtelingen, opgelet, dit zal slechts enkele keren doorgaan (duur +- 2 uur)!

Praktisch

Verblijf

Jullie verblijven in een appartement in het centrum van de stad. Voor het middagmaal mag je mee-eten met de vluchtelingen. Voor het ontbijt en avondmaaltijd zorg je zelf (je krijgt een basisbedrag mee hiervoor).

Reisgegevens

Een vlucht naar Griekenland, daarna met het openbaar vervoer richting project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Een vlucht heen en terug naar Griekenland, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), vrije tijd, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.