Project

Vrijwilligerswerk in Frankrijk

In een klein Frans dorpje help je mee in een ecologische woon- en werkgemeenschap

L’Arbre et la Pirogue (De boom en de kano) is een recente ecologische woon- en werkgemeenschap waar samenwerking mét aandacht voor duurzaamheid belangrijk is. Je kan er ook terecht voor educatieve events zoals een initiatie permacultuur, DIY-workshops met gerecycleerd materiaal, thematische filmavonden en veel meer.

Help jij de organisatie verder groeien? Ga aan de slag in de tuin (bomen aanplanten, tuinonderhoud, helpen in de eco-moestuin, …) en/of steek je handen technisch uit de mouwen bij de opbouw en verbetering van de gebouwen op het domein.

Intussen leef je mee in deze unieke gemeenschap en leer je meer over hun visie op duurzaam samenleven.

Tijdens vrije momenten verken je de Pyreneeën, ga je op uitstap naar de Atlantische kust of neem je een frisse duik in het nabijgelegen meer.

Praktisch

Programma: Je werkt ongeveer 6u per dag, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. Na het werk en op de vrije dagen ontdek je de prachtige omgeving.

Verblijf: Je verblijft in tentjes die je zelf meeneemt. Wc en douche zijn aanwezig.

Maaltijden: De maaltijden worden voorzien door het project en zijn vegetarisch. Er wordt wel gevraagd een handje te helpen.

Reisgegevens: Jullie reizen met de trein naar Orthez, waar de projectverantwoordelijke jullie komt ophalen.

Reisdocumenten: Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Frankrijk te reizen.

Reisgeneeskunde: Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis B, griep, pneumokokken...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs: Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vervoer, vrije tijd,...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs, extra drankjes, … . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken. Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier.

 

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen.