Project

Vrijwilligerswerk in Estland

Zin om technisch aan de slag te gaan op een ecoboerderij?

De prachtige omgeving van Võru, Zuid-Oost Estland, is gekend om zijn schilderachtige landschap van groene heuvels, kronkelende wegen en meer dan 170 meren! De lokale ambachten en gebruiken zijn hier nog goed bewaard gebleven. Maak je klaar voor een unieke kennismaking met het Estse platteland!

Taakomschrijving

Je werkt mee op een ‘eco-farm’ die via ecotoerisme de streek verder wilt ontwikkelen. De taken zijn heel divers: vrijmaken van wandelpaden, houtvuur klieven voor de winter, signalisatie van wandelpaden plaatsen, aanleggen van een wei voor de schapen, … Kortweg: voor ieder wat wils!

Vrije tijd

Tijdens je vrije tijd ontdek je de prachtige regio en daarbij mag een dagelijkse sauna uiteraard niet ontbreken. Jullie sluiten de reis af met een citytrip in Tallinn!

Praktisch

Programma

Je werkt ongeveer 5u per dag, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. Na het werk en op de vrije dagen ontdek je de prachtige omgeving.

Verblijf

Je verblijft op het project. Wc, douches en sauna zijn aanwezig.

Maaltijden

De maaltijden worden voorzien door het project, maar er wordt wel gevraagd een handje te helpen.

Reisgegevens

Jullie reizen met het vliegtuig naar Tallinn en van daar reizen jullie per bus verder naar het project.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Estland te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis B, tekenencefalitis, ...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO-kit, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, ... . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Barbara.

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen.