Project

Vrijwilligerswerk in Estland

Werken in en voor de natuur op 2 eilanden

In Estland steunt Bouworde terug het Estonian Fund for Nature (ELF). Deze natuurorganisatie zet zich onder meer in om de natuurparken en inheemse dieren in Estland te beschermen. Tijdens dit kamp werken we op twee verschillende eilanden. Op de twee eilanden gaan we ons vooral richten op de kustweiden. Het is de bedoeling dat die begrazing laag blijft, zodat de steltlopers (een vogelsoort) met een gerust gemoed kan broeden en voedsel kan zoeken.
Je gaat twee dagen werken op het eiland Abruka, een prachtig klein eiland van 10 vierkante kilometer en 16 bewoners. Daarnaast ga je ook twee dagen werken op het Muhumaa-eiland. Dat eiland is alvast een stuk groter.

Tijdens de vrije momenten heb je de tijd om deze en andere eilanden te verkennen, zwem je één van de vele vijvers en meren (of in de zee) en wordt je ingewijd in de saunatraditie. Een aanrader voor wie terug wil naar de natuur!

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Taakomschrijving

Maaien en opruimen van de kustweiden van de twee eilanden en het verwijderen van onder meer jeneverbessenplanten. Het project voorziet handschoenen.

Praktisch

Verblijf

Het verblijf varieert van eiland tot eiland. Zo slaap je eens in een lokaal pension en/of in een oude graanschuur. Matrassen zijn alvast altijd aanwezig, maar een slaapzak moet je wel nog meenemen.

Reisgegevens

Je vliegt naar Estland (Tallinn), de eerste nacht verblijf je in deze hoofdstad. De volgende dag vertrek je naar het project. Het project eindigt op 17 augustus, we boeken voor die nacht nog een overnachting in Tallinn. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug, overnachting in Tallinn(eerste en laatste nacht), accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Tallinn, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

  • In schijven betalen

Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.