Project

Vrijwilligerswerk in Estland:

Renoveren van een natuurschool en allerlei werk in het nationaal park

In Tipu, een dorpje in het Soomaa nationaal park, wordt het oude schoolgebouw omgebouwd tot een natuurschool. Men wil van deze natuurschool een ontmoetingsplaats maken voor vorming en onderwijs op gebied van milieueducatie en ecologisch denken. Bij de renovatie wordt er dan ook zo veel mogelijk gebruik gemaakt van ecologische bouwtechnieken. Hier help je met houtbewerking, onderhoud van het natuurpark, verfwerk, …

Je verblijft op het project en keert echt terug naar de natuur. Verwacht je aan een eco-douche, kleding wassen in de rivier, saunabezoekjes en kampvuuravonden. Pik intussen ook een folkfestival mee, ga kanovaren, wandelen of zwemmen in deze prachtige omgeving!

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Taakomschrijving:

Je helpt als vrijwilliger mee bij de bouw van een omheining en een boot. We helpen er met de aanduiding van een wandelpad, maken een speelruimte en voeren nog wat algemene renovatiewerkjes in de school en het centrum uit.

Praktisch

Verblijf

Back to basic: zonnedouche, ecologisch toilet, rivier om je te wassen.

De lunch wordt voor jullie bereid, ontbijt en avondmaaltijd zullen jullie klaar maken.

Reisgegevens

Je reist per trein en bus naar Estland. Tijdens de heenreis reis je eerst met de trein van Brussel tot Berlijn. Je blijft (ongeveer) 24 uur in Berlijn. Daarna reis je verder naar Vilnius, waar er ook terug tijd is om deze stad te verkennen. De volgende dag reis je per bus verder naar Tallinn. Voor de terugkeer voorzien we terug twee citytrips, eentje in Warschau en eentje in Berlijn. Zo krijg je de mogelijkheid om drie hele mooie steden te ontdekken.
Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.
  • Inbegrepen

Internationale trein en busrit, overnachting in Warschau, Vilnius en Berlijn, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Warschau/Berlijn/Vilnius, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

  • In schijven betalen

Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

 

 

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.