Project

Vrijwilligerswerk in Estland:  

Werken in en voor de natuur in 2 nationale parken

In Estland steunt Bouworde terug het Estonian Fund for Nature (ELF). Deze natuurorganisatie zet zich ondermeer in om de natuurparken in Estland te beschermen. Tijdens dit kamp werken we op twee verschillende plaatsen.

Matsalu National Park, het meest bekende nationaal park in Estland, is een van Europa’s belangrijkste stopplaatsen voor watervogels. Dit domein bestaat uit 50 eilanden, een ondiepe baai en heel wat kustweiden. Deze kustweiden moeten gemaaid of begraasd worden ter bescherming van die vogels.

Haanja Uplands Aria is dan terug het heuvelachtige gedeelte van Estland. Hier is het landschap heel divers, van kleine velden, naar bossen naar wetlands. Echter het aantal amfibieën die er vroeger leefden, is drastisch aan het dalen. De grootste reden is het ontbreken van geschikte vijvers voor hen. We gaan er dan ook verder met deze vijvers te herstellen, vrij te maken van te hoge planten of het maken van nieuwe vijvers.

Tijdens de vrije momenten ontdek je beide nationale parken al wandelend, bouw je kampvuren of wordt je ingewijd in de saunatraditie. Een aanrader voor wie terug wil naar de natuur!

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Taakomschrijving:

In Matsalu National Park zal je vooral werken aan de kuststrook van Saastna. Praktisch bestaat het uit het snijden en verzameling van kreupelhout, voornamelijk jeneverbes.   
In de regio Haanja zullen we aan verschillende vijvers werken om ze te ontdoen van overgroeiende vegetatie.

Praktisch

Verblijf

Verblijf is normaal in gedeelde kamers, slaapzak moet je wel zelf meenemen. Voor de maaltijden gaan jullie af en toe zelf maaltijden moeten bereiden, op andere dagen wordt er voor jullie gekookt.

Reisgegevens

Je vliegt naar Estland (Tallinn), de eerste nacht verblijf je in deze hoofdstad. De volgende dag vertrek je naar het project. Het project eindigt op 27 juli, we boeken voor die nacht nog een overnachting in Tallinn. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets..

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug, overnachting in Tallinn(eerste en laatste nacht), accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Tallinn, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

  • In schijven betalen

Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

 

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.