Project

Vrijwilligerswerk in Estland

Zin om technisch aan de slag te gaan op een ecoboerderij?

De prachtige omgeving van Võru, Zuid-Oost Estland, is gekend om zijn schilderachtige landschap van groene heuvels, kronkelende wegen en meer dan 170 meren! De lokale ambachten en gebruiken zijn hier nog goed bewaard gebleven. Maak je klaar voor een unieke kennismaking met het Estse platteland!

Taakomschrijving
Je werkt mee op een ‘eco-farm’ die via ecotoerisme de streek verder wilt ontwikkelen. De taken zijn heel divers: vrijmaken van wandelpaden, houtvuur klieven voor de winter, signalisatie van wandelpaden plaatsen, aanleggen van een wei voor de schapen, … Kortweg: voor ieder wat wils!

Vrije tijd
Tijdens je vrije tijd ontdek je de prachtige regio en daarbij mag een dagelijkse sauna uiteraard niet ontbreken!

Foto's: Paulien van Luijk, Jonas Beerts,...

Praktisch

Programma: Je werkt ongeveer 5u per dag, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. Na het werk en op de vrije dagen ontdek je de prachtige omgeving.

Verblijf: Je verblijft op het project. Wc, douches en sauna zijn aanwezig.

Maaltijden: De maaltijden worden voorzien door het project, er wordt wel gevraagd een handje te helpen.

Reisgegevens: Jullie reizen met het openbaar vervoer naar Estland. Na een treinrit tot Warschau - waar jullie overnachten en de stad bezoeken - reizen jullie met de bus tot aan de Letse grens. Hier komt de projectverantwoordelijke Aigar jullie ophalen. De terugreis is identiek. Opgelet: de reistijd is lang, dus wees hier op voorbereid!

Reisdocumenten: Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Estland te reizen.

Reisgeneeskunde: Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis B, tekenencefalitis,...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs: Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vervoer, vrije tijd,...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs, extra drankjes, … . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken. Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corondossier.

 

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen.