Project

Vrijwilligerswerk in Estland:

Natuurherstel: we helpen met het herstellen van de moerassen

In Estland steunt Bouworde terug het Estonian Fund for Nature (ELF). Deze natuurorganisatie zet zich onder andere in om de natuurparken in Estland te beschermen. Wetland of drasland ligt tussen landelijke en waterrijk gebied en heeft een enorme biodiversiteit. Vroeger bestond Estland uit 22 procent wetlands, nu maar door 5,5 procent meer. ELF wil hier iets aan doen. Ze willen dat het water langer kan blijven staan, zodat er delen van het moeras en van de wetlands hersteld kunnen worden.

Tijdens de vrije momenten ontdek je beide nationale parken al wandelend, bouw je kampvuren of wordt je ingewijd in de saunatraditie. Een aanrader voor wie terug wil naar de natuur!

Taakomschrijving:

We bouwen turfdammen, dat zal ondermeer bestaan uit het uitsnijden van veenblokken en hiermee dan dammen bouwen in de sloten.

Praktisch

Verblijf

Verblijf is normaal in gedeelde kamers, slaapzak moet je wel zelf meenemen. Voor de maaltijden gaan jullie af en toe zelf maaltijden moeten bereiden, op andere dagen wordt er voor jullie gekookt.

Reisgegevens

Door corona en de verpliche PCR-test gaan we jammergenoeg niet met het openbaar vervoer naar Estland kunnen gaan, maar zal er terug gevlogen worden. Dus een vlucht naar Tallinn.

Prijs

  • Inbegrepen

vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

 

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.