Project

Vrijwilligerswerk in Estland

Zin om technisch aan de slag te gaan op een ecoboerderij?

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

De prachtige omgeving van Võru, Zuid-Oost Estland, is gekend om zijn schilderachtige landschap van groene heuvels, kronkelende wegen en meer dan 170 meren! De lokale ambachten en gebruiken zijn hier nog goed bewaard gebleven. Maak je klaar voor een unieke kennismaking met het Estse platteland!

Taakomschrijving
Je werkt mee op een ‘eco-farm’ die via ecotoerisme de streek verder wilt ontwikkelen. De taken zijn heel divers: vrijmaken van wandelpaden, houtvuur klieven voor de winter, signalisatie van wandelpaden plaatsen, aanleggen van een wei voor de schapen, … Kortweg: voor ieder wat wils!

Vrije tijd
Tijdens je vrije tijd ontdek je de prachtige regio. Daarbij mag een dagelijkse sauna uiteraard niet ontbreken. De laatste 2 dagen staat er nog een citytrip in Tallinn op het programma!

Foto's: Paulien van Luijk, Jonas Beerts,...

Praktisch

Programma: Je werkt ongeveer 5u per dag, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. De laatste 2 dagen organiseren we een citytrip in Tallinn voor je.

Verblijf: Je verblijft op het project. Wc, douches en sauna zijn aanwezig.

Maaltijden: De maaltijden worden voorzien door het project, er wordt wel gevraagd een handje te helpen.

Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig naar Tallinn, van daar reizen jullie per bus verder naar het project.

Reisdocumenten: Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Estland te reizen.

Reisgeneeskunde: Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis B, Europese tekenencefalitis,...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs: Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd,...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs, extra drankjes, … . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen.