Project

Vrijwilligerswerk in Estland:

Renoveren van een natuurschool en allerlei werk in het nationaal park

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In Tipu, een dorpje in het Soomaa nationaal park, wordt het oude schoolgebouw omgebouwd tot een natuurschool. Men wil van deze natuurschool een ontmoetingsplaats maken voor vorming en onderwijs op gebied van milieueducatie en ecologisch denken. Bij de renovatie wordt er dan ook zo veel mogelijk gebruik gemaakt van ecologische bouwtechnieken. Hier help je met houtbewerking, onderhoud van het natuurpark, verfwerk, het bouwen van een brug, een mobiele sauna, …

Verwacht je op dit project aan een ecodouche, kleding wassen in de rivier, saunabezoekjes en kampvuuravonden. Pik intussen ook een folkfestival mee, ga kanovaren, wandelen of zwemmen in deze prachtige omgeving!

Taakomschrijving:

Je helpt als vrijwilliger mee bij de bouw van een omheining en een boot. We helpen er met de aanduiding van een wandelpad, maken een speelruimte en voeren nog wat algemene renovatiewerkjes in de school en het centrum uit.

Praktisch

Verblijf

Back to basic: zonnedouche, ecologisch toilet, rivier om je te wassen.

De lunch wordt voor jullie bereid, ontbijt en avondmaaltijd zullen jullie klaar maken.

Reisgegevens

Met het vliegtuig naar Talinn vandaar met het openbaar vervoer naar het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.