Project

Vrijwilligerswerk in Estland

Help uitheemse plantensoorten verwijderen om zo de inheemse natuur te vrijwaren

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

ELF (Estonian Fund for Nature) is een organisatie die zich op diverse locaties in Estland inzet om de inheemse natuur te beschermen.

Deze zomer ga je op twee locaties de strijd aan met uitheemse plantensoorten die de lokale flora (en fauna) bedreigen. Eerst ga je het nationale natuurgebied Karula aan de slag en pluk je de uitheemse planten. Daarna werk je in de regio van Tartu; een studentenstad met musea, cafeetjes en historische gebouwen. Hier vernietig je uitheemse plantensoorten met heet water.

Intussen verken je het heuvelachtige nationale park al wandelend, ga je zwemmen in het meer, ontdek je Tartu, … Daarnaast mag ook een saunasessie niet ontbreken.

Praktisch

Verblijf

Verblijf is normaal in gedeelde kamers, slaapzak moet je wel zelf meenemen. Voor de maaltijden gaan jullie af en toe zelf maaltijden moeten bereiden, op andere dagen wordt er voor jullie gekookt.

Reisgegevens

Met het vliegtuig naar Tallinn vandaar met het openbaar vervoer naar het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.