Project

Vrijwilligerswerk in Estland

De prachtige omgeving van Võru, Zuid-Oost Estland, is gekend om zijn schilderachtige landschap van groene heuvels, kronkelende wegen en meer dan 170 meren! De lokale ambachten en gebruiken zijn hier nog goed bewaard gebleven. Maak je klaar voor een unieke kennismaking met het Estse platteland!

Taakomschrijving
Je werkt mee op een ‘eco-farm’ die via eco-toerisme de streek verder wilt ontwikkelen. De taken zijn heel divers: vrijmaken van wandelpaden, houtvuur klieven voor de winter, signalisatie van wandelpaden plaatsen, tapijten maken uit schapenwol, aanleggen van een wei voor de schapen, … Kortweg: voor ieder wat wils!

Vrije tijd
Tijdens je vrije tijd ontdek je de prachtige regio. Daarbij mag een dagelijkse sauna uiteraard niet ontbreken. De laatste 2 dagen organiseren we een citytrip in de hoofdstad, Tallinn, voor je.

Foto's: Paulien van Luijk

Praktisch

Programma: Je werkt ongeveer 5u per dag, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. De laatste 2 dagen organiseren we een citytrip in Tallinn voor je.

Verblijf: Je verblijft op het project, in kamers van 2 tot 4 personen. WC, douches en sauna zijn aanwezig.

Maaltijden: De maaltijden worden voorzien door een kookploeg, er wordt wel gevraagd een handje te helpen.

Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig naar Tallinn, van daar reizen jullie per minibus verder naar het project.

Reisdocumenten: Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Estland te reizen.

Reisgeneeskunde: Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je tetanusvaccinatie, verder zijn er geen specifieke inentingen nodig. Bouworde zorgt voor een basis EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Meer info? Stuur een mailtje naar [email protected]