Project

Vrijwilligerswerk in Duitsland

Renoveer een jongerencentrum in het Zwarte Woud

In 1932 werd in Gersbach, een van de kleinste maar mooiste dorpjes in het Zwarte Woud, een ontmoetingscentrum voor jongeren gebouwd.  Het heeft in die 90 jaren heel wat verschillende doelen gehad, maar de huidige eigenaren willen dit recreatiecentrum voor jongeren terug nieuw leven inblazen.

Fris jij de kamers mee op via timmer- en schilderwerken? Daarnaast wacht er ook heel wat buitenwerk in de tuin en de omgeving.

Vanaf het dorp heb je een prachtig uitzicht over de Zwitserse Alpen en de Franse Vogezen. Tijdens vrije momenten is een wandeling in dit bosrijke berggebied een absolute aanrader!

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Vrijwilligerswerk

Fris jij de kamers mee op via timmer- en schilderwerken? Daarnaast wacht er ook heel wat buitenwerk in de tuin en de omgeving.

Praktisch

Verblijf

Je verblijft op het centrum zelf, maaltijden worden voor je bereid. Het project voorziet matrassen, maar je zal zelf nog een slaapzak moeten meenemen.

Reisgegevens

Je reist met de trein of bus naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

 • Inbegrepen
  trein- of busrit heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
 • In schijven betalen
  Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

 

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.