Project

Vrijwilligerswerk in Duitsland

Bouw mee aan een ontmoetingsplaats, midden in de natuur.

Een groep jonge gezinnen, vrienden en buren hebben Naturally learning at the Tollensetal e.V opgericht, een stichting die een ontmoetingsplaats wil creëren midden in de natuur. De nadruk zal er liggen op sociale cohesie en duurzaam leven op het platteland. Ze willen er bovendien een interactieve en culturele onderwijsplek van maken. Op die manier willen ze het ecologisch bewustzijn versterken en het samenhorigheidsgevoel in de regio vergroten.

De stichting heeft een zomerkeuken nodig voor gasten. Tijdens dit bouwkamp bouw je met regionale lariksstammen aan een paviljoen dat je voorziet van een mandala-dakconstructie. Het ronde paviljoen krijgt een oppervlakte van circa 30 m² en in de toekomst komt er een keuken, zitgelegenheid en een pizzaoven.

Vrijwilligerswerk

Je gaat hier echt technisch aan de slag: van funderingen aanleggen, over allerlei houtbewerkingen tot de constructie van een dak.
Een topproject in Noordoost-Duitsland voor wie graag met hout aan de slag gaat midden in de natuur.

Op de heenreis krijg je bovendien de kans om te proeven van het hippe Berlijn.

Praktisch

Verblijf

Jullie zullen verblijven in het oude schooltje op het domein zelf, er zijn matrassen aanwezig maar slaapzak neem je wel nog mee. Er wordt ook gevraagd om te helpen bij het bereiden van de maaltijden.

Reisgegevens

We gaan met het openbaar vervoer naar Sternfeld. Dat is een lange treinrit. We splitsen deze reis dan ook op in twee delen. Je reist in de heenreis tot Berlijn. Dan krijg je de tijd om deze mooie stad te verkennen en de volgende dag trek je verder naar het project. Daar worden jullie opgehaald door het project. De terugkeer is gelijkaardig.

Prijs

 • Inbegrepen 
  Internationale trein en/of busrit, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).  
 • Niet inbegrepen 
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen 
 • Sociaal tarief 
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. Tijdens de vrije momenten is een wandeltocht door de prachtige natuur daar een aanrader, net zoals een peddeltocht op de Tollensee.

Mee te nemen

 • Slaapzak / warme kledij
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.