Project

Vrijwilligerswerk in Duitsland:

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In Otterstadt, een kleine gemeente nabij Mannheim aan de grote Rijn, richt de vereniging Naturspur eV zich op ecologische en pedagogische projecten voor kinderen en jongeren. Dat doen ze via de bouw van avontuurlijke speelterreinen met ecologische elementen. Op een voormalig sportterrein ontwikkelden vrijwilligers recent al een natuur- en belevingsgebied voor kinderen. Deze zomer worden in de omgeving gelijkaardige projecten opgestart. Als vrijwilliger help je, samen met een aantal internationale vrijwilligers, bij de technische uitwerking (zagen, boren, timmeren, …) van deze avontuurlijke terreinen. Het werk wordt uitgevoerd in een internationale groepssamenstelling, ook samen met enkele vluchtelingen. Een uitdagend technisch project op een boogscheut van Brussel (400 km)!

Taakomschrijving:

onderhoud van alle aangelegde gebieden, zagen van brandhout, artistiek ontwerp met verf en hout. Ondersteuning voor kinderdagverblijven of schoolprojecten, evenals het verzamelen en persen van appels. 

Praktisch

Verblijf 

Jullie verblijven in het clubhuis op opvouwbare bedden (die zijn al aanwezig), eventueel kan je ook overnachten in tipi’s. Er is geen internet beschikbaar.

Reisgegevens

Met de trein tot Speyer, hier worden jullie opgehaald door het project.

Prijs

  • Inbegrepen

Treinreis naar Speyer, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering.

  • Niet inbegrepen

Accommodatie en eten tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten.

  • Sociaal tarief
Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Mee te nemen

  • slaapzak
  • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
  • zaklamp / regenjas
  • toiletgerief / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

 

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.