Project

Vrijwilligerswerk in Duitsland

Via technische taken werk je mee aan een nieuw samenlevingsmodel

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Hitzacker, in Noord-Duitsland, is een klein dorpje op een eilandje in de rivier Elbe. Hier werkt Hitzacker/Dorf eG aan een leefgemeenschap voor zo’n 300 bewoners. Men wil een modelsamenleving creëren waar ecologie, democratie en sociale bewogenheid centraal staan en verschillende culturen en generaties vredevol samenwerken en -leven. Jouw hulp is welkom bij de bouw van appartementen, een gemeenschapshuis, de opzet van nieuwe werkgelegenheden, … Houtbewerking, bouwen met klei, isoleren, … zijn hier mogelijke taken.

Intussen maak je kennis met dit nieuwe samenlevingsmodel en ontdek je de landelijke omgeving. Een uitstap naar Hamburg of Berlijn is tijdens vrije momenten een aanrader.

Praktisch

Verblijf:

Je slaapt op het project, maar je neemt wel matje en slaapzak mee.

Reisgegevens:

Met de trein tot Uelzen, hier worden jullie opgehaald door het project.

Prijs

  • Inbegrepen

Treinreis naar Uelzen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering.

  • Niet inbegrepen

Accommodatie en eten tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten.

  • Sociaal tarief
Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Mee te nemen

  • slaapzaken matje
  • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
  • zaklamp / regenjas
  • toiletgerief / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.