Project

Vrijwilligerswerk in Duitsland:

In Otterstadt, een kleine gemeente nabij Mannheim aan de grote Rijn, richt de vereniging Naturspur eV zich op ecologische en pedagogische projecten voor kinderen en jongeren. Dat doen ze via de bouw van avontuurlijke speelterreinen met ecologische elementen. Op een voormalig sportterrein ontwikkelden vrijwilligers recent al een natuur- en belevingsgebied voor kinderen. Deze zomer worden in de omgeving gelijkaardige projecten opgestart. Als vrijwilliger help je, samen met een aantal internationale vrijwilligers, bij de technische uitwerking (zagen, boren, timmeren, …) van deze avontuurlijke terreinen. Het werk wordt uitgevoerd in een internationale groepssamenstelling, ook samen met enkele vluchtelingen.
Een uitdagend technisch project op een boogscheut van Brussel (400 km)!

Taakomschrijving:

Bouw van een schooltuin, onderhoud van alle aangelegde gebieden, zagen van brandhout, artistiek ontwerp met verf en hout. IJullie zullen ook appels verzamelen en persen.

Praktisch

Verblijf 

Jullie verblijven in het clubhuis op opvouwbare bedden (die zijn al aanwezig), eventueel kan je ook overnachten in tipi’s. Er is geen internet beschikbaar.

Reisgegevens

Met de trein tot Speyer, hier worden jullie opgehaald door het project.

Prijs

  • Inbegrepen

Treinreis naar Speyer, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering.

  • Niet inbegrepen

Accommodatie en eten tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten.

  • Sociaal tarief
Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Mee te nemen

  • slaapzak
  • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
  • zaklamp / regenjas
  • toiletgerief / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.