Project

Vrijwilligerswerk in Bulgarije

Activiteiten organiseren met en voor kinderen in een opvangcentrum voor kinderen

De organisatie St.-Panteleimon Home for Children and Juveniles with Mental Retardation (HCJMR) zet zich in Pravets en omgeving in voor kinderen en jongeren met een mentale beperking. Zo hebben ze verschillende opvangtehuizen en is er een activiteitencentrum. In het activiteitencentrum worden dagelijks activiteiten georganiseerd voor een 30-tal kinderen en jongeren met een mentale beperking. De kinderen en jongeren zijn van 7 tot 35 jaar oud.

Voor het organiseren en begeleiden van ontspannende activiteiten in het centrum kunnen ze de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Vrijwilligers kunnen sportactiviteiten, spelletjes, knutselactiviteiten … op maat van de deelnemers uitwerken. Ook snoezelen of samen gaan wandelen behoren tot de mogelijkheid. Daarnaast kan er ook gevraagd worden om een handje toe te steken bij de algemene werking van het activiteitencentrum.

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Vrijwilligerswerk

 • Organiseren en begeleiden van activiteiten voor de kinderen en jongeren van het centrum
 • Organiseren en begeleiden van kleine uitstapjes voor de kinderen en jongeren van het centrum
 • Helpen bij de dagelijkse werking van het centrum (bv. helpen bij bereiden van maaltijden, verzorging van deelnemers, materiaal klaarzetten voor de activiteiten, …)

Naast het sociale werk is het ook mogelijk om licht technisch werk te doen (bv. schilderwerken, kleine reparaties uitvoeren ...).

Vrije tijd

Een stevige wandeltocht in de groene omgeving, een bezoek aan het nabijgelegen Sint Teodor Tiron klooster of een citytrip naar het nabijgelegen Sofia? Dat behoort tijdens de vrije momenten zeker tot de mogelijkheden.

Praktisch

Accommodatie

Je verblijft in het centrum zelf, er zijn voldoende bedden aanwezig. Je eet hetzelfde als wat de kinderen en jongeren van het centrum eten.

Reisgegevens

We vliegen naar Sofia, daar worden jullie opgehaald door het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

 • Inbegrepen
  Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
 • In schijven betalen
  Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

 • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
 • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken. Maar ook om materialen aan te kopen voor het schooltje en activiteiten te kunnen doen met de kinderen. 

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

 • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 800€ voor ogen. In die 800€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) nog niet inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 275€ zouden moeten trachten inzamelen als groep of 40€pp. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.