Project

Vrijwilligerswerk in Bulgarije

Bouw mee aan een centrum voor kinderen en jongeren in een bergdorp

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Gudevica is een klein dorpje met slechts een 20-tal inwoners in het zuiden van Bulgarije, midden in het prachtige Rodopegebergte, 6u rijden ten zuiden van de hoofdstad Sofia.

De organisatie Future Now 2006 wil het jeugdwerk in de regio stimuleren en de sociale banden in het dorp versterken. Door workshops en jongerenkampen te organiseren willen ze de kinderen kennis laten maken met leven in de natuur.

Taakomschrijving
Je helpt mee aan de verdere opbouw en renovatie van een gemeenschapscentrum. In het verleden legden vrijwilligers al een terras en drainage aan, werkten ze in de kruidentuin, isoleerden ze de gebouwen en voerden ze kleine schilderwerken uit. Er wordt op een zo ecologisch mogelijke manier gebouwd, vb. met stenen, klei en stro. Je hebt geen technische voorkennis nodig, de mensen van het centrum helpen en ondersteunen je de hele reis.

Daarnaast zullen jullie ook kunnen helpen met het maken van artisanale hebbedingetjes, die nadien ten voordele van het centrum verkocht zullen worden.

De taken die je kan doen zijn dus heel divers! Bereid je voor op een verblijf midden in de natuur, ver weg van grote steden.

Vrije tijd
De omgeving rond Gudevica is prachtig: een trekking door de bergen staat dan ook sowieso op het programma. In de bergen kan je ook heel wat sporten beoefenen: speleologie, via ferrata, ... Cultuur snuif je dan weer op tijdens een citytrip in de hoofdstad Sofia!

Foto's: Fien Hex,...

Filmpje: Jannes Broodcorens

Praktisch

Programma: Je werkt ongeveer 6u per dag, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend ben je vrij.

Verblijf: Je verblijft op het project. Met de groep hebben jullie een kamer ter beschikking met bedden. Wifi en gsm-ontvangst zijn beperkt.

Maaltijden: De maaltijden zijn traditioneel, vegetarisch en overheerlijk!

Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig naar Sofia, van daar reizen jullie per bus verder naar het project.

Reisdocumenten: Voor Bulgarije volstaat je Belgische ID-kaart.

Reisgeneeskunde: Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, hepatitis B, Europese tekenencefalitis,...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs: Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd,...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs, extra drankjes, … . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen.