Project

Vrijwilligerswerk in Bulgarije:

In Gudevica, een klein bergdorpje met slechts een 20-tal inwoners, in het zuiden van Bulgarije, wil de organisatie Future Now 2006 het jeugdwerk in de regio stimuleren en de sociale banden in het dorp versterken. Door in dit prachtige natuurgebied, op zo’n 5u rijden van hoofdstad Sofia, workshops en jeugdkampen te organiseren, laten ze de kinderen kennis maken met leven in de natuur.

Je helpt hier mee aan de renovatie van een gemeenschapscentrum. Daarbij wordt er op een zo ecologisch mogelijke manier gebouwd met behulp van stenen, klei en stro. Daarnaast help je ook de rivier die door het dorp stroomt opruimen. 

Een trekking door de bergen, speleologie, via ferrata of cultuur snuiven in het dorpje Shiroka Laka? Het kan allemaal tijdens de vrije momenten!

Taakomschrijving:

Aan het gemeenschapscentrum werken met hout, steen en klei, we leggen een nieuw dak en verstevigen de muren.
Ook is er nog veel werk aan de plaatselijke school (vloeren, kasten bouwen, een deur maken, ...)
Ten slotte is er nog veel tuinwerk (ondermeer de verschillende hoogteniveaus verstevigen met stenen)

Praktisch

Verblijf:

Je verblijft op het project. Met de groep hebben jullie een kamer ter beschikking met bedden. Wifi en gsm ontvangst zijn beperkt.De maaltijden zijn traditioneel en voornamelijk vegetarisch.

Reisgegevens:

Een vlucht heen en terug naar Sofia, aan de luchthaven van Sofia worden jullie opgehaald door het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Een vlucht heen en terug naar Sofia, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, ontspanning, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  De projectverantwoordelijke helpt met de organisatie van de vrije tijd. Je blijft op het project tot de 1ste augustus, dus op het einde kunnen jullie nog twee dagen genieten van Sofia. Vorige jaren kostte de vrije tijd 100-150€.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.