Project

Vrijwilligerswerk in Bosnië-Herzegovina:

Je staat in voor de verzorging en socialisering van explosievenhonden

Nabij Sarajevo fokt Norwegian People’s aid Belgische herdershonden. Ze trainen de honden en leiden hen op tot explosievenhonden. Ze worden vervolgens wereldwijd ingezet om landmijnen en explosieven op te sporen.   Ben je een echte dierenliefhebber? Dan kan je hier deze zomer aan de slag. Je help bij de verzorging van de dieren in opleiding, je gaat met hen wandelen en helpt de jongste dieren te socialiseren. Je mag zelfs helpen bij enkele trainingen zelf.  
Tijdens de vrije momenten ontdek je de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina en maak je kennis met de (oorlogs)geschiedenis van de regio. 

Praktisch

Vrijwilligerswerk

Je help bij de verzorging van de dieren in opleiding, je gaat met hen wandelen en helpt de jongste dieren te socialiseren. Je mag zelfs helpen bij enkele trainingen zelf. Daarnaast help je ook met het kuisen van de hokken en het onderhoud van het domein.

Verblijf

Jullie verblijven in een appartement dicht van het project. Er zijn bedden aanwezig en een keukentje. Je bereidt zelf de maaltijden.

Reisgegevens

Je reist per openbaar vervoer naar Sarajevo. Dat is een lange rit, daarom splitsen we die telkens op in twee. 
Tijdens de heenreis reis je eerst met de trein van Brussel tot Wenen. Je blijft (ongeveer) 24 uur in Wenen. Zo is er tijd om deze mooie stad te ontdekken.  De volgende dag reis je per bus verder naar Sarajevo. 
De terugkeer is gelijkaardig.

Prijs

  • Inbegrepen 
    Internationale trein en busrit, overnachting in Wenen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen 
    Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Wenen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen
  • Sociaal tarief 
    Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.