Project

Vrijwilligerswerk in Bosnië-Herzegovina:

De westelijke Balkan is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het grootste deel van de regio ligt in de Dinarische Alpen, één van Europa’s meest onontgonnen bergketens. Deze zomer ga je als vrijwilliger aan het werk in Lukavac, in het noordoosten van het land. In samenwerking met Via Dinarica, een organisatie met als doel om de regio’s in de Bosnische Dinarische Alpen te verbinden, beschermen, promoten en duurzaam te ontwikkelen, ga je er aan de slag in het natuurpark. Wandelpaden onderhouden, opruimen van de bossen, renoveren of herstellen van een trekkershut, bewegwijzering herstellen, … behoren tot de mogelijke taken. Het kan ook zijn dat je ingeschakeld wordt om ook voor de gemeenschap een aantal klusjes te doen.

Je verblijft tijdens deze vrijwilligersreis in een berghut op een prachtige locatie en verkent dit prachtige natuurgebied al wandelend, in een raft, al zwemmend, … tijdens de vrije momenten!

Praktisch

Verblijf

Jullie verblijven in een grote berghut – Bijele Vode, op een prachtige locatie. Er zijn bedden aanwezig en je zal slapen in een dorm. Er worden maaltijden bereid voor jullie – vegetarische maaltijden zijn geen probleem.

Reisgegevens

Vliegen op Sarajevo, jullie worden opgehaald aan de luchthaven.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug naar Sarajevo, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.