Project

Vrijwilligerswerk in België

Ga aan de slag op een ecologische buurtboerderij

Welenhoeck, een eco-boerderij in de Vlaamse Ardennen, wil een zelfvoorzienende buurtplek worden waar ecologisch handelen en denken vanzelfsprekend zijn.

Je helpt mee in de biologische moestuin, helpt bij de renovatie van het gebouw (keuken bouwen, dak herstellen, … zijn mogelijke taken) en komt intussen meer te weten over het principe van permacultuur.

Tijdens vrije momenten verken je de talloze fiets- en wandelroutes van onze Vlaamse Ardennen, bezoek je het nabijgelegen Herzele of amuseren jullie je met je groepsgenoten aan het kampvuur. Er worden geregeld optredens georganiseerd in Welenhoeck, sfeer en gezelligheid troef dus!

Een boeiend project voor vrijwilligers die graag buiten zijn!

Praktisch

Programma

Overdag doen jullie vrijwilligerswerk. Na het werk zijn jullie vrij.

Verblijf

Jullie slapen op een grote slaapzolder, dus vergeet geen slaapzak en -matje.

Maaltijden

Het project voorziet drie maaltijden per dag voor jullie.

Reisgegevens

Jullie reizen op eigen houtje naar het station van Zottegem, waar jullie door een projectmedewerker worden opgehaald.

Reisgeneeskunde

Bouworde zorgt voor een basis EHBO-kit. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan een (al dan niet virtuele) Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis. Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, vervoer naar het station van Zottegem en terug naar huis,… . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Barbara.

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen fondsen in te zamelen.