Project

Vrijwilligerswerk in België

Organiseer toffe activiteiten voor kinderen in een opvangcentrum voor asielzoekers

Het Rode Kruis opvangcentrum in Sint-Niklaas zet zich in om asielzoekers op te vangen en te begeleiden. Tijdens de vakantie zoekt het centrum extra helpende handen om allerlei leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren. Zet je in en leef je samen met de kinderen uit!

Taakomschrijving

  • Activiteiten organiseren en begeleiden voor kinderen (en eventueel jongeren) van het centrum: sport, spel, knutselen, ...
  • Organiseren en begeleiden van uitstapjes.

Een boeiend vrijwilligerskamp voor wie graag werkt met kinderen en van een uitdaging in eigen land houdt!

Praktisch

Programma

Jullie organiseren een voormiddag-, een namiddag- en eventueel ook een avondactiviteit. Voor dit project wordt er van jullie verwacht dat jullie samen met je groep een voorbereiding maken en op voorhand de geplande activiteiten uitwerken.

Verblijf

Normaal gezien zullen jullie in het opvangcentrum zelf overnachten, maar als de coronamaatregelen er om vragen, zoeken we een verblijf buiten het opvangcentrum voor jullie.

Maaltijden

Jullie krijgen - net als de bewoners - drie maaltijden per dag.

Reisgegevens

Jullie reizen op eigen houtje naar het station van Sint-Niklaas. Afspraak op maandagochtend om 8u30 in het station. Het einde is voorzien op vrijdagavond rond 17u.

Reisgeneeskunde

Bouworde zorgt voor een basis EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan een Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis. Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, vervoer naar het station van Sint-Niklaas en terug naar huis,… . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Barbara.

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen fondsen in te zamelen