Project

Vrijwilligerswerk in België 

Diverse klusjes in een centrum voor alternatieve dagbesteding voor jongeren

De vzw Oranjehuis helpt jongeren die moeilijkheden ervaren thuis, op school, op het werk, in de vrije tijd of in de buurt. Ze versterken of herstellen banden tussen mensen, omgeving en de natuur. Dit doen ze via verschillende werkingen. Sinds 2018 werkt Oranjehuis al samen met Bouworde op de site van De Heerlijkheid van Heule  en sinds 2020 organiseren we ook een bouwkamp op de site van Fatima, waar jongeren terecht kunnen die het even wat moeilijk hebben in het leven.  

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Vrijwilligerswerk 

Op het domein van Fatima kunnen vrijwilligers voornamelijk helpen met de renovatie van het kloostergebouw en tuinwerk. Meer (specifieke) info volgt later!

Praktisch

Verblijf 

Vrijwilligers slapen in kamers van de organisatie. Ze moeten zelf een matje en slaapzak meenemen. Er zijn in het gebouw enkele douches en toiletten aanwezig. Er worden drie maaltijden per dag klaargemaakt door vrijwilligers van het project.

Reisgegevens

Afspraak op zondagavond aan het station van Kortrijk. Hier worden de vrijwilligers opgehaald door een medewerker van het project. Het einde van jullie vrijwilligersproject is voorzien op zaterdagvoormiddag.

Prijs

  • Inbegrepen

Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Vervoer naar het project en vrije tijd.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

's Avonds heb je vrije tijd om Kortrijk te verkennen of om te gaan verkoelen in het nabije Gavermeer. 

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Voor dit project hoef je geen fondsen te werven.