Project

Vrijwilligerswerk in België 

Renoveer je mee het ecocentrum in een klein stadje in Henegouwen?

In het kleine, maar drukke stadje Quaregnon biedt het ecocentrum Oasis letterlijk een oase van rust.

Het ecocentrum houdt zich bezig met praktische ecologie, en wil dus zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om zelf meer ecologisch te leven, en vooral minder afhankelijk te worden van de superwinkels. Het is een kleine 'do-it-yourself'-school met de nadruk op organisch leven (zelf groenten en fruit kweken, je eigen brood bakken, ...). 

Quaregnon ligt op 20min fietsen of 5min treinen van provinciehoofdstad Bergen. Na het vrijwilligerswerk kunnen jullie deze gezellige stad gerust gaan verkennen!

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Vrijwilligerswerk

Het ecocentrum bestaat uit een groot stuk land en een klein huisje, midden in het stadje. Deze zomer willen ze verder het huisje renoveren op een ecologische manier, door met zoveel mogelijk ecoproducten te werken. Daarnaast kunnen vrijwilligers ook meewerken in de tuinen van het centrum en helpen bij het herstellen van de stadsmuren die het domein omranden. Je mag je verwachten aan een stevig technisch takenpakket met de mogelijkheid om af te wisselen met (moes)tuinwerk!

Praktisch

Verblijf:      

Je verblijft in tentjes in de tuinen van het centrum. Je neemt dus je eigen tent, slaapzak en slaapmatje mee. Het project voorziet 1 grote kooktent voor de vrijwilligers, waar jullie zelf kunnen koken 's avonds, voornamelijk met de ingrediënten van het centrum zelf. De eerste en de laatste avond koken de begeleiders van het centrum voor jullie! Hier wordt (voornamelijk) vegetarisch gegeten.

Reisgegevens:

Afspraak op zondagnamiddag om 15u aan het station van Quaregnon. Hier worden de vrijwilligers opgehaald door een medewerker van het project. Het einde van jullie vrijwilligersproject is voorzien op zaterdag rond de middag.

Prijs

  • Inbegrepen

Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Vervoer naar het project.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen.