Project

Vrijwilligerswerk in België

Ga samen met asielzoekers aan de slag op een ecologische buurtboerderij

De Welenhoeck, een eco-boerderij in de Vlaamse Ardennen, wil een zelfvoorzienende buurtplek worden waar ecologisch handelen en denken vanzelfsprekend zijn.

Je helpt samen met je groepsgenoten - waaronder enkele leeftijdsgenoten uit een opvangcentrum voor asielzoekers - mee in de biologische moestuin, helpt bij de renovatie van het gebouw (keuken bouwen, dak herstellen, … zijn mogelijke taken) en komt intussen meer te weten over het principe van permacultuur.

Tijdens vrije momenten verken je de talloze fiets- en wandelroutes van onze Vlaamse Ardennen, bezoek je het nabijgelegen Herzele of amuseren jullie je met je groepsgenoten. Er zullen geregeld optredens zijn in de Welenhoeck, sfeer en gezelligheid troef dus!

Een boeiend project voor vrijwilligers die graag buiten zijn!

Praktisch

Groep: We stellen dit kamp ook open voor 3 leeftijdsgenoten die in een opvangcentrum voor asielzoekers wonen.

Programma: Overdag doen jullie vrijwilligerswerk. Na het werk zijn jullie vrij.

Verblijf: Jullie verblijven in tentjes die jullie zelf meebrengen. Vergeet ook geen slaapzak en -matje.

Maaltijden: Het project voorziet drie maaltijden per dag voor jullie.

Reisgegevens: Jullie reizen op eigen houtje naar het station van Zottegem, waar jullie door een projectmedewerker worden opgehaald.

Reisgeneeskunde: Bouworde zorgt voor een basis EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht om deel te nemen aan een (al dan niet virtuele) Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs: Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis. Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, vervoer naar het station van Zottegem en terug naar huis,… . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken. Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier.

 

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen fondsen in te zamelen.