Project

Vrijwilligerswerk in België

Klus jij mee op een ecologisch opleidingscentrum nabij de Franse grens?

Oost West Centrum organiseert op diverse locaties vormingen rond gezond, natuurlijk en duurzaam leven. In hun vormingscentrum in Orval kan de vzw alle helpende handen gebruiken.

Je werkt er mee in de biologische tuin (op de weilanden, in de voedselbosjes, …) en/of helpt bij andere taken die het centrum draaiende houden (in de keuken, kleine klusjes, dagelijkse huishouden, …).  Zo beleef je deze prachtige, stille plek in de natuur al doende en intussen leer je bij over planten, tuinieren, permacultuur...

Een fijne inleefervaring te midden van uitgestrekte loofbossen en weilanden die je tijdens vrije momenten verder kan verkennen. Een aanrader voor wie zich graag even onderdompelt in rust, stilte en natuur!

Praktisch

Programma: Jullie werken een 6-tal uur per dag. De rest van de tijd zijn jullie vrij om als groep te doen wat jullie willen.

Verblijf: Jullie slapen in tweepersoonskamers en brengen zelf een kussensloop, onderlaken en slaapzak/dons/bovenlaken mee.

Maaltijden: Jullie krijgen drie biologische, vegetarische maaltijden per dag.

Reisgegevens: Jullie reizen op eigen houtje naar het station van Florenville, waar het project jullie komt ophalen.

Reisgeneeskunde: Bouworde zorgt voor een basis EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht om deel te nemen aan een (al dan niet virtuele) Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs: Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis. Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, vervoer naar het station van Florenville en terug naar huis,… . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken. Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier.

 

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen fondsen in te zamelen.