Project

In de tuinen van Plukrijp is iedereen welkom om er biologisch te tuinieren. Je kan er naar hartenlust groenten zaaien, fruitbomen planten, experimenteren en het resultaat gaan oogsten natuurlijk. Enige voorwaarde is dat het tuinieren op een biologische manier gebeurt.

Daarnaast vind je bij Plukrijp ook een doorgeefwinkel, een naaiatelier, yogaplekje en brengt het project permacultuur in de praktijk, … Het is bij uitstek ook een plek waar je van elkaar kan leren door samen te leven.

Tijdens dit mini-bouwkamp krijg je een snelcursus permacultuur, aangepast aan ons klimaat voorgeschoteld. Naast wat theorie, ga je voornamelijk zelf aan de slag in de tuinen.

Een aanrader voor wie graag in de tuin aan de slag gaat en meer wil weten over het principe van permacultuur.


Praktisch

Verblijf:      

Je verblijft op het domein zelf. Vrijwilligers slapen op de slaapzolder, en nemen eigen matje en slaapzak mee. Het project voorziet vegetarische maaltijden voor de vrijwilligers, met zoveel mogelijk ingrediënten van eigen kweek. 

Reisgegevens:

Afspraak op vrijdagavond om 19u30 aan het station van Booischot. Hier worden de vrijwilligers opgehaald door een medewerker van het project. Het einde van jullie vrijwilligersproject is voorzien op zondag om 16u.

Prijs

  • Inbegrepen

Accommodatie en eten, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Vervoer naar het project.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen fondsen in te zamelen.