Project

De secundaire school Spermalie is een school voor buitengewoon onderwijs. Normaalbegaafde jongeren met autisme, jongeren met een visuele beperking, dove en slechthorende jongeren en jongeren met een meervoudige beperking lopen er school. De gangen en klaslokalen zijn er aan een opfrisbeurt toe. Samen met een aantal internationale vrijwilligers en jonge asielzoekers ga je aan de slag met verf en verfborstels en voer je kleine technische klusjes uit.

Vrijwilligerswerk

De hoofdtaak van de vrijwilligers is het schilderen van de klaslokalen en gangen van de school. Daarnaast kunnen er ook heel wat klusjes uitgevoerd worden op de speelplaats, in de zintuigentuin …

Je gaat tijdens dit kamp in een internationale vrijwilligersgroep (uit Nederland, Duitsland, Italië en/of Oostenrijk) en vrijwilligers uit een Rode Kruis opvangcentrum aan de slag.

Praktisch

Verblijf

De vrijwilligers slapen op het internaat. Iedereen heeft een eigen kamer met bed. Het eten wordt voor jullie bereid. Het internaat is in het centrum van Brugge gelegen. Na het werk kan je de gezellige stad verkennen en uitgebreid genieten van de vele festivalletjes, zomerbars en culturele activiteiten.

Reisgegevens

Vrijwilligers reizen op eigen houtje naar het station van Brugge. Er wordt zaterdagavond in het station van Brugge afgesproken. Van hieruit gaat de groep samen naar het project.

Prijs

  • Inbegrepen

Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Vervoer naar het project.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Op de weekenddagen verblijven de vrijwilligers op het project, maar wordt er niet gewerkt. Samen in groep beslissen de vrijwilligers welke uitstapjes ze maken. Zo kunnen jullie de prachtig middeleeuwse stad, de winkelstraten en de gezellige terrasjes verkennen. Ook een uitstap naar zee behoort tot de mogelijkheden. Een aanrader voor wie houdt van een aparte citytrip in eigen land!

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen te werven.