Project

Vrijwilligerswerk in België

Het Rode Kruis opvangcentrum in Sint-Niklaas zet zich in om asielzoekers op te vangen en te begeleiden. Tijdens de vakantie zoekt het centrum extra helpende handen om allerlei leuke activiteiten en toffe workshops voor de kinderen te organiseren. Zet je in en leef je samen met de kinderen uit!

Taakomschrijving
Activiteiten organiseren en begeleiden voor kinderen (en eventueel jongeren) van het centrum: sport, spel, knutselen ... Jullie kunnen zeker ook een uitstapje organiseren en begeleiden, om er voor te zorgen dat de kinderen tijdens de vakantie ook eens buiten de muren van het opvangcentrum komen!

Voor dit vrijwilligersproject wordt er van jullie verwacht dat je samen met je kampgenoten een voorbereiding maakt en op voorhand de geplande activiteiten uitwerkt. Een boeiend vrijwilligerskamp voor wie graag werkt met kinderen en van een uitdaging in eigen land houdt! 

Foto's: Charlotte Vanhoof

Praktisch

Programma: Jullie organiseren een voormiddag-, een namiddag- en eventueel ook een avondactiviteit. Voor dit project wordt er van de vrijwilligers verwacht dat ze samen met hun groep een voorbereiding maken en op voorhand de geplande activiteiten uitwerken.

Verblijf: Je verblijft in het centrum zelf; er is een kamer met matrassen en kussens beschikbaar.

Maaltijden: Jullie krijgen - samen met de bewoners - drie maaltijden per dag.

Prijs: Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering zijn inbegrepen in de kampprijs. Het vervoer naar het station van Sint-Niklaas en terug naar huis is niet inbegrepen.

Reisgegevens: De vrijwilligers reizen op eigen houtje naar het station van Sint-Niklaas. Afspraak op zondagavond om 19u30 in het station. Het einde is voorzien op donderdagavond rond 17u.

Reisgeneeskunde: Bouworde zorgt voor een basis EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Meer info? Stuur een mailtje naar [email protected]

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen fondsen in te zamelen.