Project

De aanslepende vluchtelingencrisis houdt ons al een hele tijd in de ban en laat niemand onberoerd! Het opvangcentrum van het Rode Kruis in Overpelt is een van de allereerste opvangcentra in ons land en staat in voor de opvang en begeleiding van zo’n 94 asielzoekers. Zeker tijdens de vakantieperiodes is er nood aan een extra activiteitenprogramma voor de kinderen en jongeren die er verblijven.

Als vrijwilliger kan je alvast helpen met het organiseren van sport- en spelactiviteiten en creatieve workshops voor de kinderen en jongeren van het centrum.

Een interculturele en unieke uitwisseling!

Vrijwilligerswerk

  • Activiteiten organiseren en begeleiden voor kinderen en jongeren van het centrum: sport, spel, knutselen ...
  • Organiseren en begeleiden van uitstapjes

Praktisch

Verblijf:  

Je verblijft in het centrum zelf, er is een kamer met matrassen beschikbaar. Het centrum voorziet drie maaltijden per dag voor de vrijwilligers. s Avonds kookt telkens één van de families die in het centrum verblijven voor de vrijwilligers en schuif je bij hen mee aan tafel.

Reisgegevens:

Afspraak op maandagochtend om 11u30 aan het station van Overpelt. Hier worden de vrijwilligers opgehaald door een medewerker van het project. Het einde van jullie vrijwilligersproject is voorzien op vrijdag rond 16u.

Prijs

  • Inbegrepen

Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Vervoer naar het project.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Belangrijk:  

  • Voorbereiding: Voor dit vrijwilligersproject wordt er van de vrijwilligers verwacht dat ze samen met hun groep een voorbereiding maken en op voorhand de geplande activiteiten uitwerken. De deelnemers krijgen hierover meer uitleg na de definitieve inschrijving.
  • Aanwezigheid: Enkel vrijwilligers die de volledige periode aanwezig kunnen zijn, kunnen deelnemen. Het is dus niet mogelijk om later aan te sluiten en/of vroeger terug naar huis te gaan.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen.