Project

Vrijwilligerswerk in Albanië:

Pellumbas is een klein dorpje in het hart van Albanië, op slechts een halfuurtje rijden van Tirana. Het dorp heeft 400 inwoners, waarvan zo’n 50 kinderen. In 2018 hebben we reeds gewerkt aan het lagere schooltje, die nu volledig gerenoveerd is. Dit jaar willen we ook de kleuterklas verbeteren. De school ontvangt geen geld van de overheid en is dus aangewezen op donaties.


Taakomschrijving:

  • schilderen van de muren, als ook tekeningen erop zetten
  • ramen vervangen
  • pleisteren van plafond en muren
  • nieuwe watertank plaatsenbouw
  • een nieuw klein rioolgat op de grond voor de badkamer.

Praktisch

Verblijf:

Je verblijft in tentjes, vlakbij het project. Je zorgt zelf voor een matje, slaapzak en tent. De maaltijden zijn traditioneel, jullie eten in een lokaal restaurantje in het dorp.

Reisgegevens:

Jullie reizen met het vliegtuig naar Tirana en worden op de luchthaven afgehaald door onze contactpersoon, vandaar is het per minibus nog een uurtje tot aan het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen:

Een vlucht heen en terug naar Tirana (pick-up van de luchthaven), accommodatie en eten tijdens de werkweek (middagmaal niet inbegrepen), administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen:

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, middagmaaltijden tijdens de werkdagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  De projectverantwoordelijke zal een aantal voorstellen doen voor vrije tijd. Vorige jaren kostte de vrije tijd 150-200€. Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends.

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1500€ voor ogen. In die 1500€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 975€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.
  • Het ingezamelde bedrag is ter plaatse bedoeld om bouwmateriaal, verf, borstels, ... aan te kopen, alsook het vervoer ervan. Daarnaast worden er, indien nodig, ook werkmannen mee betaald die het werk kunnen voorbereiden, afronden of eventueel jullie kunnen instrueren.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.