Project

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka

Zet je in op een bioboerderij die dient als educatief centrum

Maren en Mithra zijn in het zuiden van Sri Lanka, op 5 minuutjes wandelen van het strand, gestart met een kleinschalige biologische boerderij. Ze willen van hun boerderij een educatief centrum maken die de plaatselijke bevolking bewust maakt van het belang van duurzaamheid. Ze bieden een antwoord op voedselverspilling, gebruiken natuurlijke meststoffen en willen een manier vinden om zelfvoorzienend te kunnen leven (dus meer verscheidenheid in de teelten). Ze richten zich hierbij vooral op de jongeren in de omgeving.

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger kan je Maren en Mithra hier op verschillende manieren bij helpen. Enerzijds staan er nog wat bouwwerken (vb. stal voor de dieren) gepland. Anderzijds is er ook heel wat werk om het veld te beplanten en onderhouden. Mogelijk hou je ook samen met de plaatselijke bevolking een opruimactie op het strand, om zo het ecologisch bewustzijn van iedereen te verhogen.
Daarnaast krijg je de kans om een aantal traditionele methoden, technieken en ambachten uit te proberen; zoals stoelen weven, items vervaardigen uit kokosnootschalen en bladeren, kaneel pellen, Sri Lankaanse maaltijden koken, ...

Je verblijft in een prachtige omgeving op wandelafstand van het strand en wordt volledig ondergedompeld in de Sri Lankaanse cultuur!

Praktisch

Vrije tijd

Het project organiseert voor jullie een mooie uitgewerkt programma. Je zal de tempel in Kandy bezoeken (de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka), het Yala national park doorkruisen in een Safari (en zo olifanten, krokodillen, herten en misschien zelfs luipaarden en beren spotten), wandelen naar de top van Mini Worlds End (en genieten van een prachtige zonsopkomst). De vrije tijd spendeer je in jullie eigen bubbel (samen met de mensen van het project), zodat het veilig kan doorgaan. Voorzie voor de ontspanning ongeveer 400€ extra.

Verblijf

Je verblijft op het project, in een charmante guesthouse. Je slaapt in kamers van 2 of 4 personen. Het project voorziet lakens. WC en douche zijn aanwezig. De maaltijden zullen typisch Sri Lankaans zijn.

Reisgegevens

Vlucht naar Colombo. Vervoer naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

  • Inbegrepen

Transport (H&T), logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

  • Niet inbegrepen

Onkosten vrije tijd (vervoer + logement en eten), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

  • In schijven betalen

Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. Dit geld gaat integraal naar het project.
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken. Bij sociale bouwkampen wordt de opbrengst voornamelijk besteed aan verzorgingsproducten, (fles)voeding, pampers, maar ook educatief- en spelmateriaal.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1700€ voor ogen. In die 1700 € is de €100 extra inschrijvingsgeld per persoon niet inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop het inschrijvingsgeld nog zo'n 1000€ zouden moeten trachten inzamelen als groep (bij voltallige groep). Uiteraard is dit slechts een richtbedrag.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Bekijk zeker het document Tips & Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount (eenmaal je betaald hebt). Nog extra vragen,  stuur gerust een mailtje naar Wannes.