Project

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka, Azië:

Organiseer toffe activiteiten in een opvangcentrum voor meisjes

Zijn spelletjes spelen, leuke activiteiten organiseren en het begeleiden van kinderen en jongeren jouw tweede natuur? Dan is dit project een aanrader!   Sinds enkele jaren steunt Bouworde vzw in Andigama, Sri Lanka een tehuis voor meisjes dat 8 jaar geleden werd opgericht door de Nederlandse stichting Lankabroek. In het tehuis verblijven weeskinderen, maar ook kinderen die thuis niet meer terecht kunnen. Momenteel wonen er zo’n 23 kinderen, allemaal meisjes, tussen 6 en 18 jaar oud.   Tijdens de vakantieperiodes is er geen vrijetijdsprogramma voor de meisjes. Als vrijwilliger breng jij hier verandering in! Spelletjes spelen, knutselen, een uitstap maken, … kortom, je bezorgt de meisjes de vakantie van hun leven.

Je leeft, eet, speelt, … samen met de meisjes, wat voor een intense uitwisseling zorgt op dit exotische eiland.

Verblijf

Jullie verblijven op het domein zelf, in een aparte kamer. Verwacht dus geen grote luxe. Omdat het een meisjesweeshuis is, zijn er hier geen mannelijke vrijwilligers toegelaten!!!  
Het eten is het zelfde als de meisjes.  
Het weeshuis beschikt over een grote tuin 4 hectare, waarop ze allerlei groenten kweken (pepertjes, mais, …) en ook fruit en notenbomen (papaya, mango, cashewnotenbomen, kokosnotenbomen).

Praktisch

Reisgegevens

Vlucht naar Colombo. Vervoer naar het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Transport (H&T), logies en maaltijden tijdens de werkweek,reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

  • Niet inbegrepen
Onkosten vrije tijd (vervoer + logement en eten), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Ontspanning

Voorstel is om 13/14 dagen na elkaar te werken, dan een zes/zevendaagse rondreis te ondernemen. In die vrije dagen zullen jullie zowel wat van de cultuur als wat van de natuur gezien hebben. En we proberen er ook enkele dagen strandvakantie bij te doen.  
Voorzie voor de ontspanning maximum 350€ extra.  
Vermoedelijk programma: Sigiraya, Kandy, Unawatana en nog een nationaal park.

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld om activiteiten te doen met de meisjes, op uitstap te gaan, eventueel enkele zaken aan te kopen voor het centrum. 

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1500€ voor ogen. In die 1500€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 975€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.