Project

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka

Renoveer huizen, knap schooltjes op en help bij Engelse les

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In het zuiden van Sri Lanka zetten Sumedha en Kumari zich al jaren in voor het verbeteren van de woon- en leefomstandigheden van de lokale bevolking. Ze doen dit o.a. via het project Healing Hand Women, via hun steun aan twee lokale schooltjes (één voor kinderen van de arbeiders van de theeplantage en één voor de kansarme kinderen in de regio) en een bejaardentehuis én via het regelmatig organiseren van medische kampen.

En jij kan hen hierbij helpen! Werk mee aan het verbeteren van de huizen van de lokale bevolking, knap de lokale schooltjes mee op via diverse klusjes én geef Engelse les aan de lokale kinderen. Ook na schooltijd staan de kinderen overigens te springen om samen te spelen.

Je verblijft in de prachtige omgeving van een theeplantage en wordt volledig ondergedompeld in de Sri Lankaanse cultuur!

Ontspanning

Voorstel is om één vierdaagse uitstap en één driedaagse uitstap te doen. 
De Vierdaagse uitstap zou met een bezoek aan Kandy (met een culturele dans en een bezoek aan de heilige tempel), een bezoek aan Pinnawela olifantenweeshuis, bezoek aan botanische tuinen en een wandeltocht naar mini Worlds End. 
De driedaagse zou een bezoek aan Unawatuna (strand) en een bezoek naar Galle (mooie stad in het zuiden van Sri Lanka). 
Voorzie voor de ontspanning ongeveer 400€ extra. 
De ontspanning kan geregeld worden met het project.

Praktisch

Verblijf

Je verblijft op het project, in een charmante guesthouse midden in de theeplantages. Je slaapt in kamers van 2 of 3 en zorgt zelf voor een slaapzak. WC en douche zijn aanwezig. De maaltijden zullen typische maaltijden van Sri Lanka zijn. 

Reisgegevens

Vlucht naar Colombo. Vervoer naar het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Transport (H&T), logies en maaltijden tijdens de werkweek,reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

  • Niet inbegrepen
Onkosten vrije tijd (vervoer + logement en eten), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1500€ voor ogen. In die 1500€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 975€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.