Project

Vrijwilligerswerk in Nepal

Werk een middelbare school af of start met de bouw voor een dorpscoöperatieve

In Japhe, een klein bergdorpje, hebben we de voorbije jaren gewerkt aan een schooltje. Nu staat er nog de afwerking op het programma.
Na de aardbeving van 2015 hadden we ons namelijk vooral gericht op de renovatie van scholen in de regio omdat de overheid in de beginfase niets ondernam. Intussen krijgen heel wat scholen gelukkig nu wel een nieuw gebouw van de Nepalese regering.

Eenmaal het schooltje volledig afgewerkt is, helpen we de coöperatieve van Japhe. Op hun vraag bouwen we een lokaal waar de mensen van het dorp (en omgeving) hun producten kunnen verkopen.

Daarnaast is je hulp ook welkom in de medische hulppost en het lokale schooltje.

Tijdens je verblijf in dit afgelegen bergdorp in het hartje van Nepal, ontdek je dit prachtige land en zijn cultuur echt van binnenuit.

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger help je lokale werkmannen bij de bouw van het dak, bij het metselwerk, bepleistering en  schilderwerken en bij de installatie van ramen en deuren van het schooltje en start je met de bouw (o.a. fundering maken, metsen, ...) van een lokaal voor de coöperatieve.

Daarnaast kan je ook bijspringen in het schooltje (activiteiten organiseren, lesgeven, ...) en is je hulp welkom in de medische hulppost. Het belooft hoe dan ook een intense inleefervaring te worden.

Rondreis Nepal

Alle Nepalkampen krijgen de kans om hun vrijwilligersreis uit te breiden met een optionele trektocht. Je blijft dan 10 dagen langer in het land om de witte bergen, oude kloosters en tempels te ontdekken! Een onvergetelijke ervaring. Richtprijs: 400€

Verblijf

De vrijwilligers logeren dicht bij het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Er zijn bedden beschikbaar. Maaltijden worden voor jullie bereid. Verwacht je aan een intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen.

OPGELET, je kan je voor dit kamp nog niet inschrijven. Dit zal pas mogelijk zijn in het weekend van 27-28 november. Nog even geduld dus. Daarnaast komt in het weekend van 27-28 november de rest van het aanbod online, verwacht je aan heel wat kampen in België, Europa en buiten Europa.

Praktisch

Reisgegevens

Een vlucht op Kathmandu, hier worden jullie opgehaald door het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

  • Inbegrepen: Transport (H&T), vervoer van Kathmandu naar het project, logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.
  • Niet inbegrepen: Onkosten vrije tijd (verblijf in Kathmandu, maaltijden, inkomgelden, ...), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen
    Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Programma 

De eerste twee dagen blijf je in Kathmandu, waardoor je de tijd heb om deze stad met al zijn historische en culturele gebouwen te verkennen.
Daarna reis je verder naar naar het project (rit van 6/7 uur in een jeep). Je werkt 15 dagen na elkaar, waarna er teruggekeerd wordt naar Kathmandu. Vervolgens resten er nog drie dagen om de Kathmanduvallei te verkennen.

Ontspanning - uitbreiding (optioneel)

KATHMANDU/ POKHARA/ MUKTINATH VALLEY TREK  

Er valt veel regen in de maanden juni tot september. Hierdoor is het niet mogelijk om lange trekkings te doen. Maar in het Mustang gebied, achter de Annapurna is er een relatief droog gebied. Deze highlands bieden enkele hele mooie landschappen met een spectaculair zicht op de witte bergen van Nepal. 

DAILY ITINERARY:  
Day 20: Drive to Beni via Pokhara for Annapurna region trekking.  
Day 21: Drive to Ghasa  
Day 22: Trek to Tukuche  
Day 23: Trek to Kagbeni  
Day 24: Trek to Muktinath (3800m)  
Day 25: Visit temple, monastery and village  
Day 26: Trek to Marpha  
Day 27: Drive to Pokhara  
Day 28: Visit Pokhara  
Day 29: Drive back to Kathmandu  
Day 30: Departure to Belgium

Cost: Euro: 430 per person

Service includes: One guide/cooking helper during stay in the project site, Tourist bus and local bus transport for trekking, 3 night hotel accommodation in Pokhara including breakfast, Full board accommodation in trekking (all meal and lodge), Conservation area entry fee and trekking permit, A guide

Service not including: Bottle mineral water/ hard or soft drinks/ personal expenses , Lunch and dinner in Kathmandu and Pokhara.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

Voor dit kamp hebben we, op basis van voorbij bouwkampen ter plaatse, een richtbedrag van 2000€ voor ogen. In die 2000€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 1475€ zouden moeten trachten inzamelen als groep (bij voltallige groep). Uiteraard is dit slechts een richtbedrag.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Bekijk zeker het document Tips & Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount (eenmaal je bevestigd en betaald hebt). Nog extra vragen,  stuur gerust een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.