Project

Vrijwilligerswerk in Nepal

Werk een middelbare school af of start met de bouw voor een dorpscoöperatieve

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Japhe is een klein bergdorpje naast Malu, waar we de voorbije jaren gewerkt hebben. We gaan er dit jaar starten met de bouw van twee nieuwe klaslokalen. Heel wat hun gebouwen waren ingestort na de aardbeving van 2015, de school heeft nu wel een tijdelijke gebouwen gekregen, maar niets permanent. 

De bouw hiervan stond al langer gepland, maar omwille van de recente aardbevingen kon er niet verder worden gewerkt. Sinds vorige zomer heeft men de werken eindelijk hervat en zit het in de eindfase. Eenmaal het volledig af is, helpen we de cooperatieve van Japhe, die na het zien van de goede werken van onze vrijwilligers kwamen vragen of wij een lokaal willen bouwen waar de mensen van het dorp (en omgeving), hun waren kunnen verkopen.

Als vrijwilliger help je lokale werkmannen bij de bouw van het dak, bij het metselwerk, bepleistering en  schilderwerken en bij de installatie van ramen en deuren.

Tijdens je verblijf in dit afgelegen bergdorp in het hartje van Nepal, ontdek je dit prachtige land en zijn cultuur echt van binnenuit.

Taakomschrijving

Technisch vrijwilligerswerk: Bouwen van twee klaslokalen (verder zetten van dit project) en start bouw van een lokaal voor een cooperatieve.
Sociaal vrijwilligerswerk: Les geven in het schooltje, eventueel helpen bij de medische hulppost, gewoon meeleven met de bevolking.

Rondreis Nepal

Alle Nepalkampen krijgen de kans om hun vrijwilligersreis uit te breiden met een optionele trektocht. Je blijft dan 10 dagen langer in het land om de witte bergen, oude kloosters en tempels te ontdekken! Een onvergetelijke ervaring. Richtprijs: 400€

Verblijf

De vrijwilligers logeren kort bij het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden, er zijn bedden beschikbaar. Maaltijden worden voor jullie bereid. Intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen.

Praktisch

Reisgegevens

Een vlucht op Kathmandu, hier worden jullie opgehaald door het project.

Prijs

  • Inbegrepen

Transport (H&T), vervoer van Kathmandu naar het project, logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

  • Niet inbegrepen
Onkosten vrije tijd (verblijf in Kathmandu, maaltijden, inkomgelden, ...), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Programma 

De eerste twee dagen blijf je in Kathmandu, waardoor je de tijd heb om deze stad met al zijn historische en culturele gebouwen te verkennen. Daarna reis je verder naar naar het project (rit van 6/7 uur in een jeep). Je werkt 15 dagen na elkaar, waarna er teruggekeerd wordt naar Kathmandu. Dan zijn er nog drie dagen over om de Kathmandu-vallei te verkennen.

Ontspanning - uitbreiding 

KATHMANDU/ POKHARA/ MUKTINATH VALLEY TREK 
Er is veel regen in de maanden juni tot september, hierdoor is het niet mogelijk om lange trekkings te doen. Maar in het Mustang gebied, achter de Annapurna is er een relatief droog gebied. Deze highland biedt enkele hele mooie landschappen met een spectaculair zicht op de witte bergen van Nepal. 

DAILY ITINERARY: 
Day 20: Drive to Beni via Pokhara for Annapurna region trekking. 
Day 21: Drive to Ghasa 
Day 22: Trek to Tukuche 
Day 23: Trek to Kagbeni 
Day 24: Trek to Muktinath (3800m) 
Day 25: Visit temple, monastery and village 
Day 26: Trek to Marpha 
Day 27: Drive to Pokhara 
Day 28: Visit Pokhara 
Day 29: Drive back to Kathmandu 
Day 30: Departure to Belgium

Cost: Euro: 400 per person

Service includes: One guide/cooking helper during stay in the project site, Tourist bus and local bus transport for trekking, 3 night hotel accommodation in Pokhara including breakfast, Full board accommodation in trekking (all meal and lodge), Conservation area entry fee and trekking permit, A guide

Service not including: Bottle mineral water/ hard or soft drinks/ personal expenses , Lunch and dinner in Kathmandu and Pokhara.

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

Voor dit kamp hebben we, op basis van voorbij bouwkampen ter plaatse, een richtbedrag van 2000€ voor ogen. In die 2000€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 1475€ zouden moeten trachten inzamelen als groep (bij voltallige groep). Uiteraard is dit slechts een richtbedrag.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Bekijk zeker het document Tips & Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount (eenmaal je bevestigd en betaald hebt). Nog extra vragen,  stuur gerust een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.