Project

Vrijwilligerswerk in Nepal

In het voorjaar van 2015 werd Nepal getroffen door zware aardbevingen. De schade was in de hele regio enorm! Ook in Pharpu, een afgelegen bergdorp op 200 km van Kathmandu, ver weg van de westerse beschaving, is er heel wat werk. Je helpt enerzijds waar nodig met de resterende heropbouw van het dorp.

Anderzijds bouw je verder aan een schooltje voor de dorpskinderen. Het grootste schooltje van Pharpu hebben we afgewerkt in 2018, nu gaan we nog andere scholen in de omgeving verder renoveren.

Een intense inleefervaring waarbij je als vrijwilliger het echte leven in Nepal zal ontdekken, je woont en werkt met de lokale dorpsbewoners van dit prachtige Aziatische land.

Taakomschrijving

Technisch vrijwilligerswerk: Bouwen van het schooltje (verder zetten van dit project) 
Sociaal vrijwilligerswerk: Les geven in het schooltje, eventueel helpen bij de medische hulppost, gewoon meeleven met de bevolking.

Verblijf

De vrijwilligers logeren kort bij het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen.

Rondreis Nepal

Alle kampen in Nepal krijgen de kans om hun vrijwilligersreis uit te breiden met een optionele trektocht. Je blijft dan 10 dagen langer in het land om de witte bergen, oude kloosters en tempels te ontdekken! Een onvergetelijke ervaring. Richtprijs: 400€

Praktisch

Reisgegevens

Een vlucht op Kathmandu, hier worden jullie opgehaald door het project.

Prijs

  • Inbegrepen

Transport (H&T), vervoer van Kathmandu naar het project, logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

  • Niet inbegrepen
Onkosten vrije tijd (verblijf in Kathmandu, maaltijden, inkomgelden, ...), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Programma

De eerste twee dagen blijf je in Kathmandu, waardoor je de tijd heb om deze stad met al zijn historische en culturele gebouwen te verkennen. Daarna reis je verder naar naar het project (rit van 6/7 uur in een jeep). Je werkt 15 dagen na elkaar, waarna er teruggekeerd wordt naar Kathmandu. Dan zijn er nog drie dagen over om de Kathmandu-vallei te verkennen.

Ontspanning - uitbreiding

KATHMANDU/ POKHARA/ MUKTINATH VALLEY TREK
Er is veel regen in de maanden juni tot september, hierdoor is het niet mogelijk om lange trekkings te doen. Maar in het Mustang gebied, achter de Annapurna is er een relatief droog gebied. Deze highland biedt enkele hele mooie landschappen met een spectaculair zicht op de witte bergen van Nepal. 

DAILY ITINERARY:
Day 20: Drive to Beni via Pokhara for Annapurna region trekking.
Day 21: Drive to Ghasa
Day 22: Trek to Tukuche
Day 23: Trek to Kagbeni
Day 24: Trek to Muktinath (3800m)
Day 25: Visit temple, monastery and village
Day 26: Trek to Marpha
Day 27: Drive to Pokhara
Day 28: Visit Pokhara
Day 29: Drive back to Kathmandu
Day 30: Departure to Belgium

Cost: Euro: 400 per person

Service includes: One guide/cooking helper during stay in the project site, Tourist bus and local bus transport for trekking, 3 night hotel accommodation in Pokhara including breakfast, Full board accommodation in trekking (all meal and lodge), Conservation area entry fee and trekking permit, A guide

Service not including: Bottle mineral water/ hard or soft drinks/ personal expenses , Lunch and dinner in Kathmandu and Pokhara.

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

Voor dit kamp hebben we, op basis van voorbij bouwkampen ter plaatse, een richtbedrag van 1500€ voor ogen. In die 1500€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 1050€ zouden moeten trachten inzamelen als groep (bij voltallige groep). Uiteraard is dit slechts een richtbedrag.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Bekijk zeker het document Tips & Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount (eenmaal je bevestigd en betaald hebt). Nog extra vragen,  stuur gerust een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.