Project

Vrijwilligerswerk in Indonesië

Renoveer verschillende schooltjes en help bij het lesgeven

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Baturaden ligt in de zuidelijke voetheuvels van de Slamet vulkaan op een hoogte van ongeveer 650 meter boven zeeniveau. De Slamet vulkaan, met een hoogte van 3,428 meter, is dit het tweede hoogste punt op het eiland Java. Hier in Baturraden zijn heel wat schooltjes aan een opknapbeurt toe! Bouworde werkt hiervoor samen met de Nederlandse stichting Tileng die al heel wat scholen bouwde en opknapte in de regio.

Deze zomer staat de renovatie en bouw in verschillende schooltjes in de regio op het programma.

Haal je hamer, verfborstels en werkhandschoenen dus boven en bezorg de kinderen van Java een rooskleurige toekomst! Als vrijwilliger wissel je technische taken af met lesgeven. Via liedjes, spelletjes en oefeningen leer je de kinderen Engels en Nederlands.

Afwisselend werk op een adembenemend eiland van kletterende watervallen en indrukwekkende vulkanen!

Taakomschrijving

Technisch vrijwilligerswerk: Allerlei technisch werk, van metselen tot schilderen.

Sociaal vrijwilligerswerk: Via liedjes, spelletjes en andere oefeningen leer je de kinderen Engels en Nederlands.

Praktisch

Verblijf

Jullie verblijven in het guesthouse Santos Home Stay. Santos Homestay is het gastvrije guesthouse van Santos en Suci. De homestay is het meest vriendelijke verblijf in Baturraden, tussen de sawa's en de natuur. Santos en Suci staan bekend om hun niet aflatende gastvrijheid en hun overheerlijk traditioneel eten. Je zit op wandelafstand van de projecten. 

Reisgegevens

Vlucht naar Jakarta. Vervoer naar het project (opgelet, nog een lange autorit). De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Transport (H&T), logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

  • Niet inbegrepen

Onkosten vrije tijd (vervoer + logement en eten), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort en visum, onvoorziene taksen en heffingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 

Vrije tijd 

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs. Het project kan helpen met de uitwerking van jullie vrije tijd (een weekendje aan zee, een bezoek aan watervallen, een wandeltocht naar de top van een vulkaan, Yogyakarta bezoeken (en Borobodur en Prambanan), ...)

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1800€ voor ogen. In die 1800€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 1200€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.