Project

Vrijwilligerswerk in de Filipijnen

Bouw met bamboe met/voor lokale bevolking en krijg een introductie in permacultuur

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Isabela Permaculture Development Centre (IPDC) leert de lokale bevolking duurzamer leven en bouwen om zo een oplossing aan te reiken voor de oorzaken van de klimaatsverandering. Ook jij kan hieraan je steentje bijdragen!  Het project dompelt je in de eerste plaats onder in de principes van permacultuur, waarbij bouwen met bamboe erg belangrijk is. Eens je de technieken onder de knie hebt, reis je verder om concreet aan de slag te gaan, daar waar er nood aan is. Eerder bouwden vrijwilligers al mee aan een ecologisch infocentrum, een brug en een bamboe adventure parcours voor de lokale kinderen, maar ook het opknappen van huisjes voor ecotoerisme behoort tot de mogelijkheden.

Dit project belooft je een intense interculturele ervaring. Je leeft en werkt letterlijk met en voor de plaatselijke bevolking en reist van het ene project naar het andere. Zo ontdek je op avontuurlijke wijze dit prachtige land van binnenuit.

Taakomschrijving

De vrijwilligers komen bij aankomst terecht in het domein van Cabiokid, gelegen in Cabiao, Nueva Ecija (Luzon). Na een praktische inleiding en rondleiding op Cabiokid worden de deelnemers ingeleid in de principes van de permacultuur en leren ze basis bouwtechnieken met bamboe. Ze passen dit toe op twee verschillende locaties in Isabela, maar altijd in nauwe samenwerking met het plaatselijke werkteam en de bewoners.

Praktisch

Verblijf

In bamboehuis op de Foundation zelf met eco-toilet en eco-’douche’. Volgens aanvaardbare maatstaven, veilig en hygiënisch, maar sober. Eco in de praktijk. En (h)eerlijk haalbaar. 
Op de projecten zal het verblijf vaak "homestay" zijn of in de lokale gebouwen van de coöperatieve, maar altijd met dezelfde regel van hygiëne en voltallige faciliteiten, waaronder slaapmat en/of bed, kussens en muskietennet.

Reisgegevens

Een vlucht heen en terug naar Manilla, waar jullie opgehaald worden door medewerkers van het project. Verplaatsing naar Isabela met bus. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Transport, logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen.

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, onkosten vrije tijd, persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, exit-taks.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 

Vrije tijd: 

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs. Onze contactpersoon werkt een voorstel uit voor de vrije tijd. 

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

Voor dit kamp hebben we, op basis van voorbij bouwkampen ter plaatse, een richtbedrag van 1500€ voor ogen. In die 1500€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 975€ zouden moeten trachten inzamelen als groep (bij voltallige groep). Uiteraard is dit slechts een richtbedrag.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Bekijk zeker het document Tips & Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount (eenmaal je bevestigd en betaald hebt). Nog extra vragen,  stuur gerust een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.