Project

Vrijwilligerswerk in Afrika, Tanzania

C-re-aid is een Vlaamse vzw en Tanzaniaase NGO gevestigd in de stad Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. De organisatie zet in op projecten die een sociaaleconomische impact hebben en zo gemeenschappen een nieuwe impuls geven. Architectuur wordt ingezet als tool om het dagelijks functioneren niet enkel materieel, maar ook sociaal-cultureel te verbeteren.

Heb je een sterke interesse in alternatieve bouwtechnieken en/of deins je er niet voor terug je handen uit de mouwen te werken? Bouw deze zomer dan, samen met Afrikaanse werkmannen, mee aan een nieuw project!

De projecten van C-re-aid zijn kleine gemeenschapsgebouwen, bv. Een vrouwencentra, fietswinkel, apotheek of zelfs klein hospitaal. Alle projecten worden gebouwd met compressed earth bricks, adobe blokken en/of recyclage materialen.

Je kan tijdens je verblijf als vrijwilliger ook het echte Afrikaanse wildlife in de Ngorongoro-krater (Unesco werelderfgoed) spotten, of je wandelt aan de voet van de Kilimanjaro en ontdekt de hartverwarmende Afrikaanse cultuur!

Taakomschrijving

Allerlei technische werken, maar telkens met duurzaam materiaal om de plaatselijke bevolking bewust te maken van de lokale materialen. Wat er juist gebouwd word, hangt af van de projecten waaraan C-re-aid op het moment werkt. Je werkt er zeker samen met Tanzaniaanse jongeren, werklui en een team van internationale vrijwilligers.

Praktisch

Verblijf

De vrijwilligers verblijven in de Backyardhostel, waarvan de opbrengsten ook naar de projecten van c-re-aid gaan. Er zijn verschillende kamers, er is een buitenkeukentje, een bar, een beachvolleybalterrein, ... .Er wordt eten gemaakt voor de vrijwilligers.

De Backyardhostel ligt in Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro. Dagelijks wordt de groep gebracht tot aan het project.

Reisgegevens

Vlucht heen en terug naar Kilimanjaro airport, daar worden jullie opgehaald door het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T, transport naar project en dagelijks naar en van de werf, verblijf (accommodatie, eten) tijdens de werkdagen, verzekering (reis-, annulatie-, ongevallen-, BA), administratie en voorbereiding.

  • Niet inbegrepen
Ontspanning (zie onder), onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Backyardhostel heeft ook een eigen toerstienbureautje. Ze organiseren verschillende daguitstappen (chemka hot springs, mount kilimanjar day hike, materuni coffee tour en watervallen, ...) voor 50$ per dag en verschillende tweedaagses (Ngorongoro en lake manyara; lake manyara en Tarangire, Hot springs en Arusha national park), prijzen voor de tweedaagse varieren van 250$ tot 350$.

Aan jullie om samen enkele mooie weekenduitstappen samen te stellen.

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1600€ voor ogen. In die 1600€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 1000€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.