Project

Vrijwilligerswerk in Senegal, Afrika

Help mee de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking verbeteren

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In samenwerking met Via Via trachten we de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking in Guéréo, een dorp zo’n 60 km ten zuiden van hoofdstad Dakar, te verbeteren. Jouw hulp is hierbij erg welkom! Viavia Senegal, de Belgische ontmoetingsruimte in Senegal, verhuist dit jaar van locatie. Ze hebben deze verhuis gepland in nauw contact met de lokale bevolking (vooral de vrouwenbeweging). Uit deze bijeenkomsten zijn verschillende thema`s aan bod gekomen en hebben ze samen beslist om er een globaal project van te maken.  De vrouwenvereniging bezit bijvoorbeeld verschillende gronden, maar ze hebben nog geen eigen centrum.. De gemeente beschikt ook over een stuk grond waar bijvoorbeeld het initiatief voor het ecologisch en duurzaam afvalbeheer kan ontwikkeld worden. De school beschikt ook over grond voor de ontwikkeling van de bibliotheek, informaticalokaal en kleuterschool.

Voor dit jaar staat de uitbouw van het schooltje op het programma.

Praktisch

Taakomschrijving

De exacte taak hangt af van budgetten en noden ter plaatse. Ofwel zullen er enkele grote kippenrennen gebouwd worden (waar de hele vrouwenbeweging dan van gebruik kan maken), of er zal een klasje gebouwd worden voor de school.

Verblijf

Je slaapt per 2/3 personen in een gastgezin. Bij het gastgezin beschikken de deelnemers over een kamer met een bed/matras en kast of rek. Lakens, dekbedovertrek, wc-papier en muggennet zijn niet beschikbaar ter plaatse.
De badkamer is een gedeelde badkamer met andere gezinsleden. Intens inleefverblijf midden de plaatselijke bevolking.

Reisgegevens

Vlucht Brussel-Dakar. Vervoer naar project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Transport (H&T), logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, exit-taks, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Je start met een vrij weekend, waarbij er ondermeer een bezoek aan een slavenhuis en het eiland Ngor en Goree gepland staan, alsook een oversteek met een prauw. Het tweede weekend ga je naar een nationaal park, ga je kayakken of fietsen en verblijf je in een ecolodge (met zwembad). Het laatste weekend ga je naar het lac rose, doe je ene picknick op het strand en kan je een toch met paar doen. En eindigen doe je in schoonheid in een tentenkamp in de woestijn. Eer ervaring die met een prachtige zonsondergang in het geheugen gegrift zal staan. Een gedetailleerd overzicht krijg je op de preparee.
Prijs: overnachting, maaltijden en transport: 500€ pp

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2000€ voor ogen. In die 2000€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 1400€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.