Project

Vrijwilligerswerk in Marokko

Je bouwt en onderhoudt waterbassins en irrigatiekanaaltjes en speelt met de kinderen van het dorp

Water is in een land als Marokko onontbeerlijk. De mensen gebruiken het om te koken, te drinken, te wassen, … maar ook voor het onderhoud van hun velden. Om te vermijden dat waterschaarste de hele streek lam blijft leggen, wordt er alles aan gedaan om het water uit de bergen zo goed mogelijk te kanaliseren en te stockeren. Als vrijwilliger bouw je in Assaka, een klein bergdorpje in de regio van Taroudant, mee aan nieuwe afwateringskanalen en waterreservoirs zodat een groter deel van de streek van water voorzien kan worden. 

Daarnaast zet Bouworde zich in deze regio al jaren in om de positie van vrouwen te verbeteren. Er is een cooperatieve in Assaka die de vrouwen de mogelijkheid biedt om zelfgemaakte spullen (kruiden, kledij, zeep, ...) te verkopen, op deze manier kunnen de vrouwen in het dorp extra geld verdienen. Dit jaar willen we een extra gebouw bouwen om deze waren te stockeren.

Na de werken mag je ook activiteiten organiseren voor de lokale kinderen van het dorp.

Een unieke ervaring waarbij je Marokko op een andere manier ontdekt en proeft van de Marokkaanse sfeer en cultuur.

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Vrijwilligerswerk

Bouwen van waterreservoirs en waterkanalen en een centrum voor de vrouwenwerking, eventueel enkele wegenwerken + mogelijkheid tot het organiseren van kinderanimatie.

Vrije tijd

De eerste 9 dagen werk en verblijf je op het project, de volgende 5 dagen ga je Marokko verkennen. Onze contactpersoon helpt met de samenstelling van de vrije tijd en het organiseren van het vervoer en logement. Normaal bezoeken de groepen Marrakech, Essouiara (havenstadje - tocht op een dromedaris) en Taroudant. Reken op 140€ voor deze activiteiten (zonder maaltijden en eigen uitgaves, zoals vb souvenirs).

Praktisch

Verblijf

Je verblijft op het project. Je zorgt zelf voor een matje en slaapzak. Je slaapt samen met de groep in een grote kamer, bij goed weer heb je de mogelijkheid om op het dak onder de Marokkaanse sterrenhemel te slapen. WC is aanwezig. De maaltijden zijn traditioneel en worden voorzien door een kookploeg. Verwacht je aan veel tajine en couscous.

Reisgegevens

Vlucht vanuit Brussel, Charleroi of Eindhoven naar Agadir, waar je wordt opgehaald door onze contactpersoon met een minibus. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd. Vervoer van en naar de luchthaven van vertrek (Charleroi, Eindhoven of Brussel) zal je zelf moeten regelen. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug naar Marokko, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, vervoer naar luchthaven van vertrek.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

  • In schijven betalen

Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1500€ voor ogen. In die 1500€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) nog niet inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 900€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.