Project

Vrijwilligerswerk in Marokko, Afrika:

Ga aan de slag in een kindertehuis en centrum voor straatkinderen

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In Marokko zijn heel wat sociale voorzieningen onderbemand. Ga aan de slag en help het personeel van het kindertehuis Lalla Amina met de dagelijkse verzorging van de jonge kinderen. Luiers verversen, kindjes wassen en eten geven, samen spelen, … staan dagelijks op het programma.

In Centre Ahli, een centrum voor straatkinderen, organiseer je activiteiten, speel je samen spelletjes en bezorg je de kinderen een fijne tijd.

Tot slot wachten er ook kleine technische klusjes (bv. schilderen, kleine herstellingen, ...).

Tijdens de vrije tijd behoren Marrakesh, een hamambezoek, ritje op een kameel in Essaouira, … tot de mogelijkheden. 

Taakomschrijving

Animatie en activiteiten organiseren voor straatkinderen, kinderen uit het opvangcentrum en kinderen en jongeren met een beperking.

Vrije tijd

De eerste 9 dagen werk en verblijf je op het project, de volgende 5 dagen ga je Marokko verkennen. Onze contactpersoon helpt met de samenstelling van de vrije tijd en het organiseren van het vervoer en logement. Normaal bezoeken de groepen Marrakech, Essouiara (havenstadje - tocht op een dromedaris) en Taroudant. Reken op 120€ voor deze activiteiten (zonder maaltijden en eigen uitgaves, zoals vb souvenirs).

Praktisch

Verblijf

Je verblijft in het huis van onze Marokkaanse contactpersoon. Je zorgt zelf voor een matje en slaapzak. Je slaapt samen met de groep in een grote kamer, bij goed weer heb je de mogelijkheid om op het dak onder de Marokkaanse sterrenhemel te slapen. WC's en douches zijn aanwezig. De maaltijden zijn traditioneel en worden voorzien door een kookploeg. Verwacht je aan veel tajines en couscous.

Reisgegevens

Vlucht op Agadir of Marrakech, waar je wordt opgehaald door onze contactpersoon met een minibus. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

Het ingezamelde bedrag is ter plaatse bedoeld babymateriaal (luiers, verzorgingsdoekjes, babyvoeding, ...) aan te kopen voor het weeshuis en allerlei educatief en spelmateriaal of ad hoc benodigdheden te financieren voor het centrum voor straatkinderen. Met het budget kunnen ook kleine klusjes betaald worden. Als er geld over is, gaat dit naar het project zelf, zodat ze er eten mee kunnen aankopen.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1500€ voor ogen. In die 1500€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 750€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.