Project

Vrijwilligerswerk in Marokko

Taroudant ligt in het Zuiden van Marokko, een uurtje landinwaarts van Agadir. Doordat de stad weinig toeristen trekt, ontdek je er nog het echte traditionele stadsleven. Vanop de stadsmuren zie je de toppen van het hoge Atlasgebergte, achter de muren ontdek je een bruisende stad met haar gastvrije inwoners!

Taakomschrijving
Al meer dan 10 jaar ondersteunen we het weeshuis Lala Amina en het centrum voor straatkinderen Centre Ali.

In Lala Amina worden permanent zo’n 20 baby’s opgevangen die werden achtergelaten door hun moeder. In afwachting van adoptie tracht het weinige personeel hen een zo’n aangename kindertijd te bezorgen, maar ze komen hier handen bij te kort. Jij kan helpen bij het eten geven, luier verversen en spelen met de baby’s.

Centre Ali werd opgericht om wees- en probleemkinderen tussen 6 en 18 jaar van de straat te houden. De jongsten worden bijgeschoold zodat ze terug naar school kunnen, de ouderen leren een ambacht in het centrum. Jij bezorgt de kinderen een vakantie door sport en spel voor hen te voorzien of door eens een keertje te gaan zwemmen.

Vrije tijd
Taroudant is een authentieke stad die heel wat sfeer uitademt. Koop de lekkerste kruiden op de traditionele markt, bezoek de leerlooierij, laat een hennatekening op je armen zetten en zweet al het vuil er af in de hamam!

Foto's: Febe Lazou, Hanne Maenhout, Charlotte Moens, Heleen Van Ransbeeck,...
Filmpje: Phebe Maselis

Praktisch

Programma: Je werkt ongeveer 6u per dag, ’s middags hou je siësta en ’s avonds is er tijd voor ontspanning. Tussendoor trek je eropuit en ontdek je Taroudant en omgeving.

Verblijf: Je verblijft op het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Je zorgt zelf voor een matje en slaapzak. Je slaapt samen met de groep in een grote kamer, bij goed weer heb je de mogelijkheid om op het dak onder de Marokkaanse sterrenhemel te slapen. WC en douche zijn aanwezig.

Maaltijden: De maaltijden zijn traditioneel en worden voorzien door een kookploeg.

Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig van Brussel Nationale Luchthaven naar Marrakech en worden op de luchthaven afgehaald door onze contactpersoon, van daar reizen jullie per minibus verder naar het project.

Reisdocumenten: Voor Marokko is een internationaal paspoort nodig dat geldig is tot op de dag van terugreis. Een visum is niet nodig.

Reisgeneeskunde: We raden je ten stelligste aan om je te laten vaccineren tegen Hepatitis A + B en DPT. Informeer je hierover tijdig bij je huisarts of vraag raad aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Bouworde zorgt voor een basis EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Bagage: Een uitgebreide bagagelijst krijg je op de Preparee. Hier vind je alvast een basislijst.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Fondsenwerving

Fundraising?
Voor dit project is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

Hoe?
Als deelnemer betaal je 50 euro extra. Dit geld gaat integraal naar het project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen en de nodige machines te huren. Jullie hoeven geen extra fondsen in te zamelen.

Giften met fiscaal attest
Voor dit bouwkamp is het, onder bepaalde voorwaarden, ook mogelijk om een fiscaal aftrekbare gift te doen.

In 2019
Specifiek voor dit project zal het ingezamelde budget besteed worden aan alle materialen die nodig zijn voor de verdere bouw van de school en gemeenschapscentrum.

Meer info? Stuur een mailtje naar [email protected]